Direct door naar content
Wendy gaat met Team ZeeBra naar de top!  afbeelding nieuwsbericht

Wendy gaat met Team ZeeBra naar de top!

12 juni 2019

Eigenlijk is Wendy Muis begin dit jaar pas gestart met handbiken. Toch gaat ze op 13 juni haar allergrootste uitdaging al aan: ze doet mee aan de handbikebattle in Tirol. Samen met haar collega's uit revalidatiecentrum Revant vormt ze team ZeeBra. Hun doel? De Kaunertalgletcherstrasse bedwingen. 

Het is een tocht van ruim twintig kilometer, die ze met hun handbike zullen afleggen. De handbikebattle is een wedstrijd tussen twaalf teams van diverse revalidatiecentra uit Nederland. Elk team bestaat uit zes revalidanten of ex-revalidanten. Daarnaast komen er ook nog een aantal individuen in actie in Oostenrijk. "Het team met de snelste tijd wint. Maar daar ben ik eerlijk gezegd niet zo mee bezig. Ik heb alle tijd nodig om boven te komen. Het is voor mij belangrijk dat ik een goed tempo te pakken krijg en dat ik mijn zuurstofniveau op pijl kan houden", vertelt ze. 

Zuurstoftekort
Wendy heeft namelijk een unieke aangeboren handicap: ze mist slagaders in haar beide onderbenen en heeft een erg smal vatenstelsel met een fragiele buikaorta van 10 millimeter. "Hierdoor heb ik een zuurstoftekort in mijn benen, waardoor ik steeds moeilijker kan lopen. Na vijfentwintig jaar vol ziekenhuisbezoeken zijn ze er in 2017 eindelijk achter gekomen dat ik met deze beperking kamp."

Vrijheid
In het dagelijks leven zit Wendy vanwege haar beperking dan ook in een rolstoel. "Ik heb twee jaar binnen gezeten en kon helemaal niets. Inmiddels fiets ik ruim zeven uur per week en doe ik ook nog aan krachttraining en rolstoeltennis. Wat dat betreft wil ik echt laten zien dat de rolstoel geen beperking is. Het geeft me juist vrijheid om te doen wat ik wil."

Natuurlijk heeft ze het zo nu en dan zwaar, erkent ze. "Ik kom mezelf regelmatig tegen tijdens de trainingen. Maar het is belangrijk om dan door te zetten, om mezelf weer op te pakken. Ik wil laten zien dat ik het kan. En met die instelling ga ik de berg ook op", besluit ze. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: