Direct door naar content
Campagne Handicap NL: je ziet maar de helft!  afbeelding nieuwsbericht

Campagne Handicap NL: je ziet maar de helft!

15 juni 2019

Een beperking is vaak duidelijk zichtbaar voor de buitenwereld. Toch zien we vaak maar de helft van iemands beperking. De meeste mensen met een handicap ervaren namelijk juist beperkingen waar je als buitenstaander vaak niet bij stilstaat. Daarom is Handicap NL een speciale campagne gestart.

Wellicht heb je het al eens op televisie voorbij zien komen, want de afgelopen periode was dit reclamespotje regelmatig te zien:

 

De boodschap van de video is helder: het gaat om de beperking achter een handicap. Want juist dat is de beperking die je als buitenstaander niet kunt zien. Op de website van Handicap NL wordt hier nu aandacht voor gevraagd.

Ongevraagde hulp
Dat gebeurt met diverse video's en verhalen van mensen met een beperking. Zo lees je bijvoorbeeld het verhaal van Hetty, die een arm mist. Haar beperking weerhoudt haar nergens van. Toch heeft ze wel last van een onzichtbare beperking. En die zit juist in het gedrag van anderen. Mensen dringen haar regelmatig hulp op waar ze niet op zit te wachten, zoals het dichtritsen van haar jas. Juist door dat soort - goedbedoelde - acties voelt Hetty zich ineens heel klein. Op de website van Handicap NL lees je meer van dit soort verhalen. Interessant en altijd met een bepaalde boodschap van de hoofdrolspeler. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: