Direct door naar content
Zoals het klokje thuis tikt.. afbeelding nieuwsbericht

Zoals het klokje thuis tikt..

03 juni 2019

Beweegcoaches Laura en Anouk van Uniek Sporten De Peel hebben mooie bewegingsactiviteiten gerealiseerd bij Zorgboerderij Onder Ons. Er was zelfs ruimte voor handboogschieten.

“We bieden dagbesteding in groepsverband aan zowel volwassenen met een hulpvraag, als aan ouderen. Door de activiteiten en de aandacht voelen deelnemers zich snel thuis.” aldus Marijke, oprichtster van de zorgboerderij. “Omdat we een kleinschalig familiebedrijf zijn met tal van activiteiten is het mogelijk dat deelnemers, in overleg met ons, zelf hun activiteiten kunnen kiezen.” Op de boerderij zie je het zelfvertrouwen groeien. Mensen bouwen onderling relaties op en samen zijn we in beweging. Dit geeft enorm veel positieve ervaringen en deelnemers leren om te gaan met hun beperking.

“Niet alleen de afgelopen weken werd er bewogen.” geeft Laura aan. De ligging van de boerderij biedt ontzettend veel mogelijkheden om samen in beweging te zijn. Zo wordt er gewandeld en zijn er altijd klusjes, zoals timmeren, gras maaien, tuinieren en dierverzorging, waardoor deelnemers in beweging zijn.

Marijke: “De deelnemers op de Zorgboerderij hebben veelal te maken met dementie, maar ook andere zorgvragen komen voorbij, zoals Parkinson, Niet Aangeboren Hersenletsel en psychische problematiek.” Een folder van Uniek Sporten De Peel was de aanleiding tot een mooie samenwerking. De activiteiten van Anouk en Laura kregen veel positieve reacties. “Fijn dat Uniek Sporten De Peel de activiteiten nieuw leven in hebben geblazen. Ook nu we het met onze vrijwilligers hebben overgenomen is het enthousiasme van de deelnemers nog steeds groot.” Een enthousiaste deelnemer verwoordt het mooi: “Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook op de zorgboerderij!”.

Laura en Anouk zijn vanuit Leef Asten en Leef Someren betrokken bij Uniek Sporten De Peel.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: