Direct door naar content
Unieke Sporters nemen deel aan de grootste gevangenisuitbraak van Nederland afbeelding nieuwsbericht

Unieke Sporters nemen deel aan de grootste gevangenisuitbraak van Nederland

07 juni 2019

Unieke Sporters nemen deel aan de grootste gevangenisuitbraak van Nederland

SCHAIJK - Natuurgebied De Maashorst kende zaterdag 1 en zondag 2 juni de grootste gevangenisuitbraak van Nederland tijdens de zevende editie van de Breakout Run. Ruim 8.000 deelnemers, waaronder 3 Unieke Sporters, werden opgesloten en uitgedaagd om via extreme hindernissen hun uitweg te vinden zonder daarbij gepakt te worden door de politie.

Zondag, stipt om half vijf, ontsnapten de uniekste criminelen uit de gevangenis.

De Breakout Run staat bekend als een pittige hindernisloop. Iedereen kan zijn eigen uitdaging vinden in het ontsnappen uit de grootste gevangenis in de regio. Voor het merendeel van de deelnemers vooral een dag vol sportiviteit, samenwerken en gezelligheid. Zo ook voor drie unieke sporters uit Schaijk. Deze unieke sporters zijn mensen met een beperking. Onder begeleiding van Landerd SpoRtZO namen drie bewoners van woongroepen Dolfijn en De Eenhoorn deel aan de Breakout Run. Voor hen was het bikkelen, rennen, kruipen en zwemmen. 

Jeroen Meijs, student aan het Summa College in Eindhoven en stagiaire bij Landerd SpoRtZO nam het initiatief om met unieke sporters te gaan deelnemen aan de Breakout Run. Via woongroepen Dolfijn en De Eenhoorn in Schaijk kwam Jeroen in contact met drie bewoners die stonden te springen om de grote gevangenisuitbraak te ervaren. Na een kennismaking en een bootcamp training waren de drie unieke sporters er klaar voor. Eenmaal na het verlaten van de gevangenis wachtte hen een zware vluchtroute van 4 kilometer waarbij in totaal 20 hindernissen afgelegd moesten worden. Na de finish werden de unieke sporters beloond met een mooie medaille en een geslaagd gevoel.

Uniek Sporten Noordoost Brabant - Landerd
Bij Uniek Sporten werken we vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sportaanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden helpen we mensen met een beperking de juiste sport te vinden, maar ondersteunen we ook sportaanbieders die gehandicaptensport willen aanbieden. Zo brengen we sporters en sportaanbieders met elkaar in contact. De samenwerkingsverbanden ofwel sportloketten bestaan uit diverse partners en hebben een werkwijze die aansluit bij de regionale behoeften. Gemeente Landerd is aangesloten bij het sportloket Uniek Sporten Noordoost Brabant. Meer weten over het sportloket, de werkwijze of beweegcoaches? Op Uniek Sporten Brabant vindt u alle informatie. Je kunt voor de gemeente Landerd ook terecht bij beweegcoach Uniek Sporten Landerd Aemy Sevinga. Zij is te bereiken via landerd@unieksporten.nl 
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: