Direct door naar content
Bruggenbouwen is leren meedoen; ook bij de sportvereniging! afbeelding nieuwsbericht

Bruggenbouwen is leren meedoen; ook bij de sportvereniging!

11 juni 2019

Bruggenbouwen is een methodiek die cliënten leert zélf om stappen te ondernemen. MEE leert cliënten drempels te nemen en actief mee te doen. Het helpt deze mensen bij:

  • Het aangaan van sociale contacten
  • Leren van vaardigheden, zoals koken, of omgaan met geld
  • Zelfstandig reizen
  • Sporten bij een sportclub, of
  • Activiteiten buitenshuis te ondernemen

MEE Bruggenbouwen is: werken met een Effectieve Activeringsmethodiek, die écht werkt dankzij de jarenlange kennis en ervaring met de doelgroep. MEE Bruggenbouwen léért mensen om mee te doen! Kijk maar naar Jeffrey woonachtig in Lingewaard!

Uit de praktijk: "Ik wil zwemmen"

Jeffrey (29 jaar) had een wens: hij wilde graag zwemmen. Met zijn visuele beperking was het moeilijk om zelfstandig te gaan. Want, om in het zwembad te komen moet hij een flink stuk met de bus reizen…. én overstappen op een druk busstation.

Om de wens van Jeffrey te kunnen uitvoeren gaat Bruggenbouwer Ruben van start met een werkplan. Daarin staat hoé we Jeffrey kunnen leren om zélf naar het zwembad te gaan. Probleem is dat het zwembad is gevestigd in een andere plaats, dus er moet veel aandacht zijn voor het reizen. Ruben begeleidt Jeffrey bij het reizen, de juiste bus kiezen, overstappen en de looproute naar het zwembad.

Eenmaal aangekomen bij het zwemcentrum in Westervoort zijn er veel drempels te nemen: je moet je omkleden, de vloer is glibberig… en er zijn trapjes. Maar als je dat allemaal overwonnen hebt…. Is het eindelijk tijd voor een frisse duik! En gelukkig duikt Ruben mee.  

Bruggenbouwen is een effectieve activeringsmethodiek: we léren mensen om mee te doen. Aan het einde van het traject voelt Jeffrey zich zeker genoeg om zelfstandig te gaan zwemmen. Het zwembadpersoneel houdt dan een extra oogje in het zeil. Daarvoor heeft Chantal Migo van Uniek Sporten gezorgd. Zij heeft een zwembad geselecteerd waar men tijd en oog heeft voor sporten met een beperking.

Bruggenbouwen is léren meedoen!  Meer weten over Bruggenbouwen? Kijk dan op de website van MEE Geldersepoort.  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: