Direct door naar content
Ga toch fietsen! afbeelding nieuwsbericht

Ga toch fietsen!

11 juni 2019

Voor iedereen die wel eens wilde proberen hoe het is om met een groep samen te fietsen, organiseerde Breda Actief vanuit Uniek Sporten een maand geleden een fietstocht die de fietsgidsen van Gilde de Baronie hadden uitgestippeld.

Rond de klok van 13.00 uur vertrok de groep van zo’n 25 enthousiaste fietsers vanuit het Mastbos. Voor 8 daarvan was het een eerste kennismakingsrit. Onder een heerlijk zonnetje fietste de groep naar het eerste stoppunt. Bij elk stoppunt vertelden de gidsen van Gilde de Baronie verhalen over de plek, waardoor de tochten een educatief en historisch tintje kregen.

Gezelligheid stond deze middag absoluut centraal! Breda Actief zorgde voor extra begeleiding deze dag. Daardoor kon er rekening worden gehouden met ieders tempo en te rijden afstand. Zo konden de deelnemers rustig kennismaken met fietsen. Uiteindelijk fietste iedereen de gehele tocht van bijna 30 kilometer! Dat was volgens de nieuwelingen vooral te danken aan de gezelligheid, het haalbare tempo en de tussentijdse stops. “Hierdoor heb je niet echt in de gaten dat je best wat kilometers maakt”, gaf één van de deelnemers aan.

Rond 17.00 uur kwam de hele groep weer bij het Mastbos aan. De deelnemers waren enthousiast. “Het was even proberen of het me zou lukken en of ik het wel leuk zou vinden om in een groep te fietsen”, zei één van de nieuwe deelnemers bij terugkomst. “Dat is me absoluut meegevallen. Je kunt alsnog stukjes alleen fietsen als je dat zou willen. Na deze positieve ervaring ga ik graag vaker mee met georganiseerde fietstochten.”

Omdat de fietstocht bij de deelnemers in de smaak is gevallen, wordt er gekeken of Breda Actief in de komende maanden nog een keer bij Gilde de Baronie kan aansluiten. Houd de website dus in de gaten! Want…..fietsen is gezond, je wordt er blij van, je ontdekt nieuwe plekken en tegelijkertijd kan je van onze prachtige natuur genieten!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: