Direct door naar content
Nu ook een Uniek Sporten Brabant-atletiekbaan in centrum Oss afbeelding nieuwsbericht

Nu ook een Uniek Sporten Brabant-atletiekbaan in centrum Oss

12 juni 2019

Onlangs opende Uniek Sporten Brabant al een tijdelijke atletiekbaan in Den Bosch. Op woensdag 12 juni openden Uniek Sporten Brabant, dit keer samen met Sportloket Uniek Sporten Noordoost-Brabant en gemeente Oss een atletiekbaan in het centrum van Oss. Met het openen van deze atletiekbanen in verschillende Brabantse steden vraagt de campagne aandacht voor sporten met een beperking in de hele provincie.

Aandacht voor sporten met een beperking in aanloop naar De Maasdijk

De baan werd op 12 juni geopend in aanloop naar De Maasdijk, wat plaatsvindt op 15 en 16 juni. Wethouder Thijs van Kessel (met o.a. zorg, Wmo en gezondheid in zijn portefeuille) gaf woensdag het startschot voor een aantal wedstrijdjes op de speciale atletiekbaan. Jongeren met een beperking van BlinQ Dagbesteding en Bijzonder Talent namen deel aan de wedstrijdjes. Ze lieten zich niet afremmen door hun beperking om te gaan sporten en ook de regen weerhield hen er niet van om fanatiek mee te doen. Thijs van Kessel: “In de gemeente Oss is het belangrijk dat iedereen kan sporten en dat een beperking hierbij geen belemmering is. De samenwerking met Uniek Sporten Brabant is voor ons dan ook heel waardevol, het sportloket in de regio ondersteunt mensen namelijk bij het vinden van een sport. Op deze manier zorgen we dat zoveel mogelijk mensen een sport vinden die bij hen past.” 

Laat een beperking je niet afremmen

De baan blijft liggen tot na De Maasdijk. Tijdens De Maasdijk is op 15 juni het Uniek Sporten Brabant team op en rondom de baan aanwezig om mensen te informeren over de campagne en de mogelijkheden in aangepast sporten. Uniek Sporten Brabant en sportloket Uniek Sporten Noordoost-Brabant, onderdeel van Sport Expertise Centrum, willen deze drempels wegnemen. Het evenement De Maasdijk sluit aan bij deze gedachte en zet in op inclusief sporten. Deelnemers met een beperking kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan wandelen, hardlopen, triatlon, inline-skaten en steppen. Met de atletiekbaan laten de verschillende partijen samen zien dat een beperking je niet mag afremmen om te gaan sporten of bewegen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid