Direct door naar content
Naar de kermis zonder prikkels  afbeelding nieuwsbericht

Naar de kermis zonder prikkels

19 juni 2019

De jaarlijkse kermis in het dorp. Voor veel kinderen is het een uitje waar ze al het hele jaar naar uitkijken. Toch is de kermis niet voor iedereen even leuk. Als je niet goed tegen veel geluid en lichten kunt bijvoorbeeld. In Berghem houden ze daar deze zomer extra rekening mee. Op zondag 14 juli is er namelijk een speciaal 'prikkelarm' uurtje.

Tijdens dat uur, of eigenlijk zelfs anderhalf uur, draaien alle attracties een tandje langzamer en klinkt muziek slechts op de achtergrond. Ook de felle lichten worden gedimd. 

Vragen van ouders
Stichting Berghem Events komt hiermee tegemoet aan de vraag van een ouder van een kind met een beperking. Volgens die ouder mijden veel ouders de kermis omdat hun kinderen overstuur raken van de herrie, knipperende lichten en de drukte. "We hebben de vraag vorig jaar ook al gekregen, meerdere keren zelfs. Daarom is er nu een groep die ervoor heeft gezorgd dat dit uurtje er zou komen. In die groep zitten ouders van jonge kinderen of van kinderen die een beperking hebben zoals autisme of ADHD, maar ook professionals zoals ergotherapeuten", vertelt Dennis van Rooij van Berghem Events tegenover het Brabants Dagblad

Iedereen welkom
Door een speciaal moment voor deze kinderen in te ruimen, wordt de kermis in Berghem voor iedereen weer toegankelijk. Ook als je normaal gesproken goed tegen veel geluid en lichten kunt, mag je uiteraard het prikkelarme uurtje in Berghem bezoeken. "Iedereen is welkom om dit bijzondere uur zelf te beleven. Graag zelfs, want alleen dan kunnen we het vaker organiseren", vertelt Van Rooij. Op zondag 14 juli kun je tussen 12:00 en 14:30 uur terecht op de kermis in Berghem.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: