Direct door naar content
Politie helpt kinderen aan buddyhond afbeelding nieuwsbericht

Politie helpt kinderen aan buddyhond

27 juni 2019

De politie in Rijswijk is druk in de weer met het verzamelen van doppen van flessen frisdrank en melkpakken. Onlangs brachten ze weer drie houten bakken vol met doppen weg. Waarom ze dat doen? Om kinderen met een handicap, ziekte of stoornis te helpen aan een buddyhond van het KNGF Geleidehonden.

Per kilo krijgt het KNGF namelijk een vergoeding. Inmiddels hebben alle doppen samen al duizenden euro’s opgeleverd. Van dat geld worden honden speciaal opgeleid tot buddyhond.

Meer zelfvertrouwen
Een speciale buddyhond geeft steun, gezelschap, structuur, vertrouwen en plezier aan mensen met een beperking. Uit onderzoek blijft dat kinderen met een visuele of fysieke beperking dankzij een buddyhond meer zelfvertrouwen krijgen en zich beter voelen. Zodoende raken ze spelenderwijs gewend aan het verzorgen van en omgaan met een hond: een goede voorbereiding op het leven met een blindegeleidehond of assistentiehond dus! 

De politie blijft de komende tijd daarom nog druk met het verzamelen van doppen, om zodoende zoveel mogelijk euro’s in te zamelen. Op dit moment is er in heel Nederland al ruim 40.000 euro ingezameld. 

Zelf meedoen!
Zelf kun je ook doppen inleveren om geld in te zamelen voor het KNGF. Meer over de speciale actie kun je hier lezen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: