Direct door naar content
Playground Thialf in Arnhem meer toegankelijk voor kinderen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Playground Thialf in Arnhem meer toegankelijk voor kinderen met een beperking

20 juni 2019

Op woensdag 19 juni werd een vernieuwd playground Thialf in Arnhem feestelijk geopend. Er was bijzonder veel aandacht voor aangepast sporten en er werd zelfs een aangepaste skelter aangeboden aan Vrijstaat Thialf. 

De feestelijke opening werd bijgewoond door veel ouders en kinderen uit de wijk en omliggende wijken. De officiele opening van o.a. de nieuwe skelterbaan werd gedaan door burgemeester Ahmed Marcouch en hij zei het treffend: "een unieke plek midden in de stad, waar kinderen volop kunnen spelen en ontwikkelen en waar ook ouders graag komen." Of dit vanuit jeugdsentiment is of dat het kind in de volwassenen dan weer boven komt, liet de burgervader wijselijk in het midden. 

Openingshandeling
De openingshandeling was een bijzondere gebeurtenis. Thialf kreeg namelijk een aangepaste skelter aangeboden. Op deze skelter kan bijvoorbeeld iemand met een lichamelijke beperking meerijden met iemand zonder deze beperking. Het was dan ook bijzonder om te zien dat Signe, wonend in de wijk, mee mocht rijden in de eerste ronde samen met de Burgemeester. Bekijk hier de foto's. 

Aansluitend op deze opening kon iedereen uiteraard de vernieuwde skelterbaan uitproberen op skelters, steps en zelf in de rolstoel. Er werden leuke races georganiseerd en daarnaast werd er een clinic rolstoelbasketbal aangeboden door Basketball Experience NL.

Toekomst
De dag was meer dan geslaagd en tegelijk geven Vrijstaat Thialf en Sportbedrijf Arnhem aan nog niet klaar te zijn. De ambitie en de eerste plannen zijn er om de playground nog meer toegankelijk te maken met een aangepaste schommel, een betere toegankelijkheid van de andere speeltoestellen en eventueel ander (sport)materiaal.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter, Facebook en via onze regionale nieuwsbrief.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: