Direct door naar content
“Ze voelden zich een middag profvoetballer” afbeelding nieuwsbericht

“Ze voelden zich een middag profvoetballer”

14 oktober 2019

Iedereen moet mee kunnen met voetbal, dat is het motto bij S.V. Heythuysen. Door hun 25 jaar aan ervaring met g-voetbal, lukt het de trainers en begeleiders van elke wedstrijd een topmiddag te maken. Voor het jeugdteam stak het afgelopen jaar één wedstrijd met kop en schouders boven het hele seizoen uit: de demowedstrijd tegen VCH. 

Bij S.V. Heythuysen hebben ze oog voor iedereen. Binnen het jeugd G-team houden spelers rekening met elkaar en weten ze dat iedereen anders is. “Dat brengen we ze echt bij”, zegt Frank Klokgieters, de coördinator van het g-voetbal bij S.V. Heythuysen. 

Inhouden!
Bezoekende teams die tegen S.V. Heythuysen spelen, kunnen trouwens op hetzelfde respect rekenen. “Als vereniging vinden we dat we mammoetuitslagen moeten proberen te voorkomen. Als ons team veel beter is dan een tegenstander dan wordt gezegd: inhouden! Het moet leuk blijven voor alle teams. Op moment dat je een heel sterk team zou hebben dan gaat de lol er af voor de ander en dan heb je ook geen competitie meer.” 

Strafschoppen
Frank ziet dat de spelers bijna altijd met een glimlach van het veld gaan. “Ze hoeven niet per se een wedstrijd te winnen om succes te beleven. Als ze hebben mogen scoren dan is de middag al geslaagd.” Ook als er verloren is hebben ze daar nog een kans op, want elke wedstrijd wordt volgens goed gebruik afgesloten met strafschoppen. 

Voetbalweek
Bij S.V. Heythuysen spelen de g-voetballers bij een ‘gewone’ voetbalvereniging. “Deze kinderen kunnen zo net als hun broertjes of zusjes aan voetbal doen.” Dat ze goed in de vereniging mengen was in de zomer van vorig jaar goed te zien tijden de voetbalweek. Sinds drie jaar biedt Frank de g-spelers de mogelijkheid om daar ook aan mee te doen. “Het zijn er vaak maar een paar, maar het laatste jaar hebben ze gewoon kunnen integreren tussen de andere voetballers in partijtjes en oefeningen. Voor andere kinderen was dat ook een ervaring: het toch allemaal niet zo vanzelfsprekend zoals wij het hebben. Daar werd rekening mee gehouden.” 

Demowedstrijd
Het absolute hoogtepunt van dit jaar voor het jeugdteam was de demonstratiewedstrijd tijdens een internationaal jeugdtoernooi in Grubbevorst. “Ze mochten daar een wedstrijd spelen tegen VCH, ook uit de buurt. Ze hadden echt een topmiddag. Ze werden echt als profs behandeld met een omroeper die al hun namen riep toen ze het veld opkwamen. Ook alle scores werden tijdens de wedstrijd doorgeven. Dat was echt prachtig!” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: