Direct door naar content
Op kroegentocht in de rolstoel in Rotterdam afbeelding nieuwsbericht

Op kroegentocht in de rolstoel in Rotterdam

24 augustus 2019

Kun je in Rotterdam naar de kroeg als je in een rolstoel zit? Om die vraag te beantwoorden ging Laurens op kroegentocht met een aantal vrienden die net als hij in een rolstoel zitten. Ze kwamen toch nog veel obstakels tegen voordat ze een biertje konden drinken. 

Laurens organiseerde een ‘rolstoelpubcrawl’ om zo de toegankelijkheid van de kroegen in het centrum van Rotterdam op de proef te stellen. Behalve het testen van de terrassen willen ze ook kijken of ze voor de horeca-ondernemers goede tips en suggesties kunnen geven om hun café toegankelijk voor iedereen te maken. 

Scooters en drempeltjes
Tijdens hun kroegentocht, die werd gevolgd door een cameraploeg van het AD, kwamen Laurens en zijn vrienden van alles tegen. Van scooters en fietsen die op de stoep op weg naar een terras stonden geparkeerd tot lastige drempels. “Dit ga ik niet redden”, zegt Laurens bij een net iets te hoge entree van een café.
Dat is volgens Laurens ook het grootste obstakel. “Die drempels van misschien twintig centimeter die wel te overbruggen te zijn met kleine aanpassingen, maar dat helaas nog niet zijn. We willen wel kijken naar goedkope oplossingen voor cafés om die toegankelijkheid te vergroten.”

Bekijk de reportage over de kroegentocht hier terug. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: