Direct door naar content
Kom je ook naar het GP Bulls toernooi met Uniek Sporten event & informatiemarkt?  afbeelding nieuwsbericht

Kom je ook naar het GP Bulls toernooi met Uniek Sporten event & informatiemarkt?

30 juli 2019

Welkom bij de vijfde editie van het GP Bulls internationaal elektrisch rolstoelhockeytoernooi. Van 16 t/m 18 augustus 2019 wordt het Indoor- Sportcentrum Eindhoven omgetoverd tot een elektrisch rolstoelhockey spektakel 

Naast de reguliere wedstrijden, waar twee teams van de Eindhovense vereniging GP Bulls hun titel gaan verdedigen, wordt er op 17 en 18 augustus een side-event Uniek Sporten en een zorgmarkt (door Sport Service Noord-Brabant) georganiseerd. Tijdens de side-events staan kennismaken, ervaren en beleven van verschillende unieke sporten centraal. De gemeente Eindhoven, Uniek Sporten Zuid Brabant en de GP bulls bieden verschillende sportverenigingen de mogelijkheid om het aangepasten sporten een podium te bieden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis!

Welke sport kies jij? 
Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus kun je naast de GP Bulls aan te moedigen ook meedoen aan verschillende sportclinics. Een greep uit de verschillende aangepaste sporten die aanwezig zijn:

  • Rolstoelbadminton
  • Boccia
  • Racerunning
  • Rolstoeldansen
  • Rolstoelbasketbal
  • Rolstoelschermen
  • WCMX
  • Handbiken
  • Zitvolleybal

Ook zijn er smartgoals aanwezig en kunnen de e-hockeyers gebruik maken van de snelheidsmeter. Zien we jou ook!?

Informatiemarkt voor zorg en recreatie
Tijdens het toernooi organiseert Sport Service Noord-Brabant een informatiemarkt gericht op zorg en recreatie. De markt is gericht op mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening, waaronder senioren. Op zaterdag en zondag kun je tussen 11.00 en 17.00 uur informatie krijgen of zelf beleven hoe het werkt met mobiliteitshulpmiddelen, zoals loopwheels, rolstoelen en aangepaste fietsen. Ook aanwezig zijn de Mantelzorgmakelaar, Lunet zorg en Forbrains (met informatie over neurofeedbacktraining).

Stichting Walk On: lopen met een Exoskelet
Zaterdag 18 augustus komt de stichting Walk On met een exoskelet naar het GP Bulls toernooi. Stichting Walk On zet zich in om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen door middel van een Exoskelet. Een exoskelet is een uitwendig skelet dat bestaat uit 'robot benen' met sensoren en een accu- en computerpakket, waardoor het mogelijk wordt om zelfstandig rechtop te staan en zelfs te lopen.

Een geweldig middel voor mensen met een dwarslaesie; het verbetert de mentale en fysieke gezondheid. Het ontworpen pak is momenteel de enige kans op lopen voor mensen met een dwarslaesie. Met een robotpak kan de stichting Walk On op dit moment vijf mensen met een dwarslaesie twee keer in de week trainen bij een erkende fysiotherapeut.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: