Direct door naar content
Rolstoelpadel op 20 augustus bij de Doordraaiers afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelpadel op 20 augustus bij de Doordraaiers

12 augustus 2019

Bij Tennisvereniging de Doordraaiers wordt op dinsdagavond 20 augustus een clinic rolstoelpadel georganiseerd. De padelbanen bij de Doordraaiers zijn geschikt voor rollers, de ingang van de banen is middels een deur verbreed en het tennispark is goed bereikbaar en rolstoel toegankelijk. Op dinsdag 20 augustus kan iedere geïnteresseerde komen kijken en/of kennismaken met rolstoelpadel tussen 19 en 21 uur. Als je wil deelnemen, geef je dan wel even van tevoren op. 

De vereniging wil graag wekelijks padel aanbieden aan (jong)volwassenen die voor sport afhankelijk zijn van een rolstoel. Om mensen kennis te laten maken met padel bieden de Doordraaiers gratis drie proeflessen aan. De vereniging heeft Ronny van Langendonck, een trainer van de Nederlandse Padelbond, bereid gevonden om de eerste lessen te komen verzorgen. Hij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van rolstoelers bij het spelen van padel. Padel is een racket- en een balsport en is een mix van tennis en squash. 

Sportpunt Houten, de sportorganisatie in Houten, en tennis- en padelvereniging de Doordraaiers hebben de handen ineen geslagen en willen het rolstoelpadel een mooi podium geven in Houten en omgeving. Sportpunt Houten is tevens bezig met een onderzoek naar het aangepast sporten voor mensen met een lichamelijke beperking en is dan ook op zoek naar rolstoelers die hieraan mee willen werken en meer willen vertellen over hun beweegpatroon. 

1e Open NK Padeltoernooi voor rollers
In het weekend van 14 en 15 september aanstaande wordt bij de Doordraaiers het allereerste open Nederlands Kampioenschap padeltoernooi voor rollers georganiseerd door de Nederlandse Padelbond. Omdat rolstoel padel nog een relatief jonge sport is en in Nederland nog weinig rollers actief zijn, hebben de Doordraaiers de ambitie om enkele rollers aan dit toernooi te laten deelnemen. De regels voor het rolstoelpadel zijn hetzelfde als die in het rolstoeltennis.

Mocht je willen deelnemen aan de clinic rolstoelpadel, maak dit dan kenbaar via het mailadres padeldoordraaiers@gmail.com.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: