Direct door naar content
Qigong in Doesburg uitstekende bewegingsvorm bij chronische en lichamelijke beperking afbeelding nieuwsbericht

Qigong in Doesburg uitstekende bewegingsvorm bij chronische en lichamelijke beperking

22 augustus 2019

Acupunctuurpraktijk Doesburg is sinds vorig jaar september gestart met groeplessen QiGong. Qigong is een Chinese bewegingsleer met eenvoudige, vloeiende bewegingen waarin gewrichten en spieren worden ontspannen, losgemaakt en bewogen. Het helpt om soepel en fit te blijven en is geschikt voor alle leeftijden, ongeacht de fysieke conditie. Hierdoor is QiGong een zeer geschikte bewegingsvorm voor mensen met een chronische en/of lichamelijk beperking of voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat Qigong positieve effecten heeft op het lichaam bij deze doelgroep. Klachten kunnen verminderen en het lichaam voelt weer soepeler aan. Daarnaast is het ook nog eens erg gezellig!

De les is elke dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur aan de Wilgenstraat 4 in Doesburg of maandag van 19.00 – 20.00 uur in Angerlo. De  les wordt verzorgd door Dieke Theuns. Vanaf september, bij voldoende belangstelling, zullen er nieuwe groepen gestart worden meer gericht op de beperkingen zodat er een les op maat gegeven kan worden. Dit zal bestaan uit zitoefeningen op de stoel en afhankelijk van het functioneren ook lopende oefening. De les zal 45 minuten gaan duren.

Belangstelling? Neem dan contact op met Dieke Theuns 06-52633430

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: