Direct door naar content
Jetze Plat gaat voor twee keer goud bij WK afbeelding nieuwsbericht

Jetze Plat gaat voor twee keer goud bij WK

11 september 2019

Van 11 tot en met september wordt in Emmen het WK Paracycling gehouden. Lekker dichtbij dus! Als je zin hebt in actie kun je mooi onze eigen Jetze Plat aanmoedigen, want hij is de favoriet voor twee wereldtitels. 

Coach Floris Goessinnen laat weten dat de Nederlandse selectie super gemotiveerd is om voor eigen publiek in Emmen mooie prestaties neer te zetten. Jetze is met vier gouden medailles op de WK’s van de laatste twee jaar de grote favoriet. Dit jaar is Jetze misschien wel meer in vorm dan ooit, denkt de coach: “Jetze Plat heeft dit jaar al iets speciaals laten zien door het werelduurrecord op de handbike heel scherp te zetten. Hiermee laat Jetze zien dat hij klaar is om voor goud te gaan op de WK."

Ook dit jaar gaat hij weer twee keer goud: op de tijdrit en de wegrit. Verschil tussen die twee wedstrijden is dat hij bij een tijdrit in zijn eentje een zo snel mogelijke tijd moet neerzetten. Bij de wegrit moet tactisch rijden tussen andere handbikers.

Lastig parcours
In 2017 reed Jetze al een world cup in Emmen. Hij kent het parcours daardoor al goed, laat hij weten in een interview met Cyclingonline.nl. “Het is een lastig parcours, juist omdat het vlak is. Het is daardoor moeilijker om de verschillen te maken. Als het iets meer bergop en bergaf is, kun je met je vermogen het verschil maken, maar hier zijn het echt de details die tellen. Er zijn meerdere jongens die lang mee kunnen. Dus het gaat een mooie strijd worden denk ik.”

Foto: KNWU / Mathilde Dusol

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: