Direct door naar content
QR DIOK Dragons zoekt nieuwe leden voor het rolstoelrugbyteam afbeelding nieuwsbericht

QR DIOK Dragons zoekt nieuwe leden voor het rolstoelrugbyteam

02 september 2019

Over Rolstoelrugby 
Leuk dat je geïnteresseerd bent in rolstoelrugby! Rolstoelrugby is een extreme sport voor mensen met een fysieke beperking. Rolstoelrugby is een full-contactsport die zijn oorsprong vindt in basketbal, ijshockey en natuurlijk rugby. De sport is geschikt voor mensen met een combinatie van een verminderde arm/romp/beenfunctie. Iedereen van 14-100 jaar is welkom, man, vrouw, dik, dun, het maakt niet uit. Als je maar samen met ons de bal wilt veroveren! 

De derde helft / het vijfde kwart Traditioneel in het rugby, is de derde helft of bij het rolstoelrugby het vijfde kwart. Rugby gaat niet alleen om de wedstrijden winnen, het sociale aspect is minstens zo belangrijk! Daarom zijn we blij met onze locatie, de 3 Octoberhal. Deze ligt vlak naast het clubhuis van DIOK. 
 

Wanneer speelt en traint het rolstoelrugbyteam? 
De training is elke maandag van 20:00 - 21:30 uur. Zo gauw er ruimte is in de 3 Octoberhal gaan we naar twee trainingen per week. De wedstrijden vinden plaats tijdens toernooien. Elke club organiseert één toernooi en speelt drie toernooien uit gedurende het seizoen. 

Over DIOK  
Met meer dan 500 leden in de jeugd, de senioren en de oude meesters is DIOK één van de meest florerende rugbyclubs van Nederland. DIOK is de eerste rugbyclub van Nederland die ook een rolstoelrugbyteam is gestart. 

Op het rugbypark aan de Smaragdlaan in Leiden worden wekelijks wedstrijden gespeeld en trainingen gegeven voor de verschillende teams. DIOK heeft spelontwikkeling en -plezier van haar leden, op alle niveaus, hoog in het vaandel staan. Deze aanpak heeft resultaat! Bij de heren speelt DIOK op het hoogste competitieniveau, bij de dames op het één na hoogste. Wist je dat we verder binnen DIOK 22 verschillende nationaliteiten onder de gelederen hebben? Kom gerust eens kijken, je wordt met open armen ontvangen! 

Samenwerking Leicester Tigers Sinds 2 maart 2019 is DIOK 'Global Partner' van Rugby Club Leicester Tigers. Over en weer zal kennis en expertise worden uitgewisseld. Ook kunnen we profiteren van de wereldwijde contacten van de Leicester Tigers. Nog leuker is dat Leicester Tigers ook een rolstoelrugby team hebben. Dit team is onlangs gepromoveerd tot de eerste divisie in Groot-Brittannië. Een team met veel skills en ervaring dus, waar we veel van kunnen leren! 

Meld je aan via qrdragons@diokrugby.nl of kijk op www.diokrugby.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: