Direct door naar content
N.E.C richt eigen Parateam op afbeelding nieuwsbericht

N.E.C richt eigen Parateam op

19 september 2019

Steeds meer voetbalclubs creëren mogelijkheden voor mensen met een beperking om te sporten. PSV had al een team voor mensen met een amputatie en nu heeft ook N.E.C. een eigen Parateam opgericht. Het Parateam is tot stand gekomen door een samenwerking tussen N.E.C., Uniek Sporten en St. Maartenskliniek en werd met een perspresentatie in het Goffertstadion voorgesteld. 

Het sportaanbod voor mensen met een beperking heeft de afgelopen jaren een enorme boost gekregen. De komende periode komt er in Nijmegen ook extra aandacht voor de sport- en beweegdeelname van specifieke groepen, zoals mensen met een lichamelijk beperking. Vanuit de wens om vernieuwend aanbod te creëren in het Rijk van Nijmegen, is het initiatief ontstaan om een N.E.C. Parateam op te starten. 

Voorbeeldfunctie
Manager van N.E.C. Maatschappelijk, Luc te Riele, is trots op het initiatief. “Dit initiatief is innovatief en bevestigt de kracht van het samenwerken. Het N.E.C. Parateam moet hét voorbeeld zijn dat iedereen kan sporten. Het is mooi dat we deze mensen een veilige omgeving kunnen bieden waar ze kunnen sporten.” 

Professionele trainers
De trainingen van het nieuwe team worden verzorgd door professionele trainers van stichting Koprol. De betrokken partijen bieden een wekelijks programma aan dat een grote mate van diversiteit aan sport en beweegactiviteiten kent. Het Parateam begint met een beweegmodule van zes tot acht weken wat gericht is op bewegen en een actievere leefstijl voor mensen met een amputatie. Na deze module wordt de actievere leefstijl gedurende het seizoen 2019/2020 voortgezet, met het Goffertstadion als uitvalsbasis. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: