Direct door naar content
Kom ook naar de Paralympische talentendag!  afbeelding nieuwsbericht

Kom ook naar de Paralympische talentendag!

29 september 2019

Op zaterdag 20 oktober organiseert NOC*NSF de jaarlijkse Paralympische talentendag. Tijdens deze dag kun je allerlei sporten uitproberen en bestaan er zelfs mogelijkheden om door te groeien naar de nationale selecties van diverse sporten. 

Tijdens de talentendag wordt er gewerkt in vier verschillende sportronden. Er vinden diverse trainingen plaats waarin je je talenten kunt laten zien aan verschillende coaches. Na afloop van elke ronde wordt besproken wat jouw potentie is voor de desbetreffende sport en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan.

De meest kansrijke sporters krijgen zelfs de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie te worden opgenomen. Op de Paralympische talentendag wordt door de (talent)coaches bekeken of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de sport die je wilt gaan beoefenen.

Verschillende sporten 
Er zijn een hoop sporten waaruit je kunt kiezen: van para-atletiek tot aan para-zwemmen en van zitvolleybal tot rolstoelrugby. Omdat de Paralympische talentendag maar een keer per jaar plaatsvindt, zijn er ook talentherkenningsmiddagen- en avonden in het leven geroepen. Meer daarover wordt (tijdig) via de website van NOC*NSF gecommuniceerd. 

Maar eerst is het tijd voor de Paralympische talentendag van 20 oktober. Die dag vindt plaats op Sportcentrum Papendal. Via deze link kun je je inschrijven. Wil je alvast een idee krijgen van die dag? Bekijk dan hier de reportage van vorig jaar:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: