Direct door naar content
26 Wandelaars van Wandelchallenge Doesburg sluiten 20 weken wandelen af in Den Haag afbeelding nieuwsbericht

26 Wandelaars van Wandelchallenge Doesburg sluiten 20 weken wandelen af in Den Haag

23 september 2019

De afgelopen 25 weken hebben ruim 300 deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) op verschillende locaties in de regio Arnhem wekelijks gewandeld onder begeleiding van wandelcoaches. Ook gemeente Doesburg doet dit jaar weer mee onder de naam Wandelchallenge Doesburg. Zowel nieuwe wandelaars, als oudgedienden van voorgaande jaren hebben iedere week samen gewandeld door de omgeving van Doesburg. Door de wandelcoaches werd er rekening gehouden dat iedereen op zijn eigen niveau kon wandelen.  

NDC Festival in Den Haag

Na ongeveer 25 weken komt het einde van deze challenge in zicht. Maar niet voordat deze feestelijk wordt afgesloten. Ieder jaar organiseert de Bas van de Goor Foundation het landelijke NDC-festival op een unieke locatie. Dit jaar zal dit plaatsvinden op zaterdag 28 september bij de Uithof in Den Haag. De Doesburgse wandelaars worden vertegenwoordigt met 26 personen, die naar het festival gaan. Zij zullen hier op eigen niveau gaan wandelen, en kiezen uit wandelroutes van 3, 5 10, 15 of 20 kilometer. De langere routes zullen zelfs richting het strand lopen zodat ze daar nog even uit kunnen waaien.

Supporters

Supporters zijn van harte welkom om aanwezig te zijn bij het NDC Festival. Dat kan als gast maar ze mogen ook actief meewandelen met één van de afstanden. Zij ontvangen geen medaille, omdat deze exclusief bedoeld is voor de mensen die hebben deelgenomen aan de gehele Nationale Diabetes Challenge. Supporters (ouder dan 12 jaar) hebben, net als de deelnemers, een ticket nodig om het festivalterrein te betreden!

Mooie afsluiting

Voor de wandelaars uit Doesburg is de finaledag een mooie afsluiting van 25 weken wandelen. De eerste wandeling vond plaats op dinsdag 16 april en wekelijks hebben de deelnemers gewandeld onder leiding van een wandeltrainer van PlusFit. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging, en ook in Doesburg zijn meer dan 30 personen begonnen met een actievere leefstijl. Wandelaars met diabetes, COPD, overgewicht of gewoon een gezondere levensstijl wilden starten, hebben de afgelopen periode al een stap in de goede richting gezet!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: