Direct door naar content
West-Brabant wandelt collectief tegen diabetes en COPD afbeelding nieuwsbericht

West-Brabant wandelt collectief tegen diabetes en COPD

03 oktober 2019

Afgelopen zaterdag ging een groep van ruim 200 wandelaars vanuit West-Brabant richting Den Haag om daar, na een periode van 20 weken, de finale van de Wandel Challenge 2019 te lopen. Daar liepen de deelnemers een eigen gekozen slotafstand: 3, 5, 10 of 15 km. Het Nationale Diabetes Challenge Festival was een feestelijke afsluiting, maar ook een doorstart! Want eenmaal de smaak te pakken, blijven de meeste deelnemers ook na de Challenge op diverse plekken in West-Brabant doorwandelen!

“Ik had een paar weken geleden niet gedacht dat ik dit zou kunnen… Ik heb gewoon 10 kilometer gelopen!"

Nationale Diabetes Challenge Festival
Aan de Challenge deden landelijk zo’n 5000 mensen met diabetes, COPD of een andere chronische aandoening mee. Het Nationale Diabetes Challenge Festival werd dit jaar georganiseerd bij De Uithof in Den Haag en bedoeld om met alle deelnemers en betrokken zorgprofessionals uit heel Nederland de Challenge feestelijk af te sluiten.

Blijven wandelen in West-Brabant
Gezellig om zo'n dag met elkaar mee te maken, maar we blijven doorwandelen hoor!", blikt één van de Brabantse wandelaars terug. En zo is het maar net! De wandelgroepen die in West-Brabant deelnamen aan de Wandel Challenge werden mede ondersteund door de beweegcoaches van Uniek Sporten West-Brabant. Ben je benieuwd naar deze groepen en naar de mogelijkheden om hierbij aan te sluiten? Neem contact met ons op!

Ben je op zoek naar een andere activiteit dan wandelen? De beweegcoaches van Uniek Sporten kijken graag met jou welke sport of beweegactiviteit bij jou past. Daarnaast ondersteunen ze bij vragen over vervoer, hulpmiddelen, financiën en een sportmaatje. Bekijk het aangepast sport- en beweegaanbod op de website en neem contact op met een beweegcoach bij jou in de buurt!

De Wandel Challenge
De Wandel Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op een laagdrempelige manier een eerste stap wordt gezet om te gaan bewegen. Gedurende 20 weken wordt er wekelijks samen met zorg- en sportprofessionals in de omgeving gewandeld. Het doel is om beter en langer te kunnen wandelen. Ook als je diabetes of COPD hebt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: