Direct door naar content
ParaDoskonale gaat door voor overleden Amber afbeelding nieuwsbericht

ParaDoskonale gaat door voor overleden Amber

07 oktober 2019

Bij majorette vereniging ParaDoskonale uit Made kan iedereen op zijn of haar niveau meedoen. Onder het motto: 'niks moet en alles mag' vergeten ze in de les even alle beperkingen, want in de ogen van de begeleidsters bestaan die ook niet. Het majorette team beleefde dit jaar samen hoogtepunten in een volle zaal, maar ook een droevig dieptepunt door het overlijden van teamlid Amber. 

De teamleden van ParaDoskonale komen iedere dinsdagavond samen in de Amerhal in Made. Tijdens dat uurtje staat plezier voorop en worden beperking even vergeten. “We gaan aan de slag met wat ze wel kunnen. De een kan bijvoorbeeld alleen de linker of rechterhand bewegen. De ander houdt de baton en pompoms vast en een ander kan het allebei en danst door de zaal”, vertelt coach Angela. 

Onder het motto: 'niks moet en alles mag' vergeten ze in de les even alle beperkingen

Plezier
Het belangrijkste vindt zij dat de leden in de groep even vergeten dat ze anders zijn. “Bij ons zijn ze wie ze zijn en je ziet ze dan ook echt genieten en veel plezier hebben en dat is fantastisch.” Ze hopen dat meer mensen met een beperking zich gaan aansluiten bij het majoretteteam uit Made. Dan kunnen ze ook vaker aan wedstrijden meedoen. “Dan kunnen we nog meer aan de buitenwereld laten zien wie wij zijn en waar we zo trots op zijn.”

Volle zaal
Het hoogtepunt van 2019 voor ParaDoskonale was zonder twijfel een optreden in Breda voor een zaal met zeker 300 mensen. “Na afloop kregen ze een groot applaus en iedereen ging staan. Het team was zo blij met hun medaille en de beker die ze kregen van een officiële majorette jury. Echt geweldig was dat.”

Droevig bericht
2019 was voor het Paradoskonale ook een droevig jaar omdat teamlid Amber op 11 september op 13 jarige leeftijd is overleden. Ze was altijd de trouwste supporter van haar zusjes die op majorette zaten bij Doskonale, maar ze wilde meer dan supporter zijn. Dus stelde ze Angela een belangrijke vraag: “Ik al ben al zoveel anders dan alle andere kinderen, maar ik wil zo graag ook majorette doen. Kun jij mij helpen?” Het hart van Angela brak bij die vraag en natuurlijk kon zij Amber helpen. Zo is team ParaDoskonale ontstaan. 

We weten dat zij hier erg naar uitkeek. Hoe mooi zou het zijn als de titel straks ook voor Amber is?

Voor Amber
Met Amber beleefde het team veel plezier en geweldige shows. Die herinneringen zullen de andere twee teamleden Sanne en Ronald niet vergeten. “We gaan door hoe moeilijk het ook is zonder Amber. Dat is een belofte die ik heb gemaakt aan Amber en haar ouders”, zegt Angela. De titel Uniek Sporttalent zou daarom ook veel voor het team betekenen. “We weten dat zij hier erg naar uitkeek. Hoe mooi zou het zijn voor haar en voor haar ouders dat deze titel straks ook voor Amber is?”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: