Direct door naar content
Rachyd is al jarenlang verslaafd aan honkbal afbeelding nieuwsbericht

Rachyd is al jarenlang verslaafd aan honkbal

11 november 2019

De twaalfjarige Rachyd Baroud verhuisde vorig jaar van Aruba naar Nederland, maar is al ruim tien jaar verslaafd aan honkbal. Voor die sport koos hij bovendien niet zomaar. Zijn broer Karym speelde het al geruime tijd en zodoende werd Rachyd door de trainers van zijn broer uitgenodigd voor een training. 

Destijds was hij pas 2,5 jaar, maar toch kreeg hij langzaam maar zeker het honkbalvirus te pakken. “Eigenlijk heeft de sport mij gekozen, want ik ben uitgenodigd om eens mee te doen. De sport is ontzettend leuk omdat er van alles in zit: conditie opbouw, teamwork, gooien, vangen, slaan”, vertelt hij. 

Dit jaar heeft hij bovendien ook een belangrijk doel: hij wil dolgraag kampioen worden samen met zijn team van de Falcons uit Lelystad. Eerder dit jaar greep hij samen met zijn ploeg al goud tijdens een toernooi in Apeldoorn. “Uiteindelijk wil ik zo worden als Jim Abbott en Xander Bogaerts, twee bekende honkbalspelers.” 

Ik heb alleen een speciale knuppel nodig die ik af en toe moet vervangen.

Speciale knuppel
Zelf beoefent Rachyd de sport ondanks zijn handicap en dat doet hij ook nog eens met veel plezier. De twaalfjarige Rachyd werd geboren met het limb defect, een handicap waarbij een hand of voet niet vollledig doorgroeid is. “In de sport loop ik eigenlijk nergens tegenaan. Ik heb alleen een speciale knuppel nodig die ik af en toe moet vervangen. Verder heb ik geleerd om me aan te passen: ik moet mijn handschoen bijvoorbeeld snel aan doen om te vangen en te gooien.” 

Ik vind sporten heel belangrijk en wil graag aan andere kinderen met een handicap laten zien dat ze dit ook kunnen.

Niet opgeven
Met het beoefenen van honkbal wil Rachyd bovendien laten zien dat de sport voor iedereen is. “Ik vind sporten heel belangrijk en wil graag aan andere kinderen met een handicap laten zien dat ze dit ook kunnen. Mijn omgeving laat vaak weten dat ze het geweldig vinden dat ik aan honkbal doe en me niet laat tegenhouden. Je moet het altijd proberen en gewoon niet opgeven”, besluit hij. 

Uniek Sporttalent
Afgelopen jaar werd Rachyd derde bij de Uniek Sporttalent Verkiezing. Hiermee won hij een geldbedrag van 100 euro, waarmee hij een nieuwe aangepaste knuppel kan kopen! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: