Direct door naar content
Bij MHC Bemmel 800 is iedereen welkom! afbeelding nieuwsbericht

Bij MHC Bemmel 800 is iedereen welkom!

07 oktober 2019

Er was eens een lid van MHC Bemmel 800 met een grote droom. Deze man, Matthias Meijer, zat in het bestuur en beloofde, als zijn termijn binnen het bestuur was afgelopen en er een derde hockeyveld was aangelegd, het G-hockey binnen de vereniging op te gaan zetten. En dat heeft hij gedaan! Inmiddels bestaat de G-hockey groep van MHC Bemmel al ruim tien jaar en hebben ze 25 enthousiaste leden uit Bemmel en omgeving.

Gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet, dat is het motto van de G-hockey groep van MHC Bemmel.

Gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet, dat is het motto van de G-hockey groep van MHC Bemmel. “En dat beschrijft precies hoe wij met onze spelers omgaan”, verklaart een van de coördinatoren G-hockey Eline van Woesik. “Zij worden net zo normaal behandeld als ieder ander mens. Als wij merken dat er iets is wat speciale aandacht of een speciale behandeling vergt, dan spelen wij daarop in. Wij kijken naar de persoon achter de handicap en wat de behoefte van die persoon is.”

Iedereen is welkom. Je bent zoveel meer dan je beperking en je kunt zoveel meer dan je denkt!

Blij voor elkaar
In de twee teams zitten spelers met verschillende handicaps door elkaar: niet-aangeboren hersenletsel, autisme, ADHD, Syndroom van Down en aangeboren lichamelijke beperkingen. “Veel spelers weten van elkaar niet eens precies ‘wat er is’, omdat wij elkaar accepteren zoals wij zijn.” 

Het samen sporten is heel erg belangrijk voor de G-hockeyers. “Het verbindt ons en maakt van ons echt een team. Hoewel wij twee teams hebben, wordt de samenstelling wel eens gewisseld voor bijvoorbeeld een toernooi. Je ziet ook dan dat alle spelers elkaar met respect behandelen en elkaar helpen waar dat nodig is. Ze gunnen elkaar ook een goal en zijn oprecht blij voor een ander”, zegt Eline. 

Iedereen is welkom
Eline vindt dat de Bemmelse hockeyclub de titel Uniek Sporttalent 2019 verdient omdat de club het beste uit iedere sporter wil halen die bij de club komt. “Iedereen is welkom. Je bent zoveel meer dan je beperking en je kunt zoveel meer dan je denkt! Dat laten wij je iedere week weer zien en dat voel je ook als je bij ons sport.” Rondom de teams staat een grote groep mensen die belangrijk zijn voor de spelers. “De trainers en coaches, maar ook de ouders van onze leden. Zij steunen ons waar nodig, rijden ons naar de wedstrijden en moedigen ons aan langs de lijn.”

Kroon op het werk
Als MHC Bemmel de titel wint, ziet Eline dat als een prachtig kroon op het werk dat Matthias meer dan tien jaar geleden is begonnen. “Maar het is ook fantastisch voor onze toekomst. Wij kunnen hiermee veel publiciteit genereren die ons weer gaat helpen met het benaderen van bedrijven en het zoeken naar sponsoren voor onze droom: deelname aan de Special Olympics van 2020.”

Stem op MHC Bemmel!
MHC Bemmel maakt dit jaar kans op de titel Uniek Sporttalent 2019. Verdient dit team volgens jou dubbel en dwars deze titel? Stem dan hier op MHC Bemmel en zet een streep door beperking en onderstreep talent! 

×

Zoeken