Direct door naar content
Matz wil de allerbeste worden afbeelding nieuwsbericht

Matz wil de allerbeste worden

07 oktober 2019

“Ik wil de allerbeste worden!” Matz Brouwer (11) is een fanatieke rolstoeltennisser en rolstoelbasketballer uit Brummen. Sporten doet hij heel graag. Dankzij de sport heeft hij ook andere mensen leren kennen met een handicap. 

Er zijn niet zoveel mogelijkheden als je geen benen hebt. 

Voordat Matz lichamelijk gehandicapt werd, voetbalde hij. In juli 2017 werd Matz ziek. Hij kreeg de streptokok type A infectie. Daardoor verloor hij beide onderbenen. Voetballen zat er dus niet meer in voor de 11-jarige basisscholier, maar gelukkig ontdekte hij het rolstoeltennis en rolstoelbasketbal. “Er zijn niet zoveel mogelijkheden als je geen benen hebt. Rolstoelbasketbal sprak me meteen aan. Ik vind het geweldig om lekker te beuken!”

De allerbeste worden
Matz redt zich over het algemeen prima met zijn rolstoel. “Het is alleen soms lastig omdat ik alles met mijn handen moet doen. En ik heb nog geen eigen sportrolstoel, wat soms best vervelend is”, legt Matz uit. Hij heeft veel te danken aan zijn team en familie. “Zonder deze mensen kom ik nergens.”

Zijn droom is om ooit rolstoelbasketbalkampioen te worden

Gescout
Sporten is erg belangrijk voor Matz. “Ik kan met basketballen mijn energie kwijt en ik kijk er altijd erg naar uit om weer te gaan.” Zijn droom is om ooit rolstoelbasketbalkampioen te worden. En dat zit er misschien wel in, want tijdens zijn eerste toernooi werd Matz al gescout voor een talenttraject. “Ik wil graag meer ervaring op doen bij mijn club WSV en ik wil de allerbeste worden!"

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: