Direct door naar content
Luuk wil steeds hoger en steeds meer kunstjes afbeelding nieuwsbericht

Luuk wil steeds hoger en steeds meer kunstjes

22 oktober 2019

In trampolinespringen heeft Luuk Boer (15) een aantal jaar geleden de ultieme uitdaging gevonden. Steeds hoger springen en steeds meer kunstjes doen is wat hem continu drijft.

De sport beoefent hij niet alleen thuis op de trampoline bij vrienden Rien en Jacolien, maar ook bij Maxx in Veenendaal. “Ik werd steeds enthousiaster en wil nu steeds meer leren en hoger kunnen springen. De sport past bij me omdat ik het alleen kan doen en ik kan het doen wanneer ik wil”, vertelt Luuk. 

Op de muziek
Regelmatig gaat hij daarom samen met zijn ouders naar de Maxx in Veenendaal, een indoor sport- en spelparadijs waar je onder andere ook kunt trampolinespringen. “Van het springen word ik heel vrolijk. Het geeft me energie en soms probeer ik ook op de maat van de muziek te springen en te bewegen.” 

Stiekem droomt Luuk bovendien al van een ‘eigen’ trampoline bij het gezinshuis waar hij vanaf volgend jaar gaat wonen

Stiekem droomt Luuk bovendien al van een ‘eigen’ trampoline bij het gezinshuis waar hij vanaf volgend jaar gaat wonen. “Dat zou echt heel gaaf zijn. Het is namelijk jammer dat de Maxx in Veenendaal is en we elke keer een eindje moeten rijden”, zegt hij. 

Blij
Naast het trampolinespringen voor zijn eigen plezier hoopt Luuk ook andere jongeren te inspireren. “Ik hoop dat veel mensen met het down syndroom gaan sporten en bewegen omdat het goed voor je is. Het maakt je bovendien erg blij. Het is fijn als iedereen iets kan doen waar hij van houdt. Daar word ik blij van.” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: