Direct door naar content
Harm daagde volleybalster Laura Dijkema uit  afbeelding nieuwsbericht

Harm daagde volleybalster Laura Dijkema uit

11 november 2019

Harm Theunisse (39) zit al jaren op volleybal. “En het wordt steeds leuker.” Afgelopen jaar vond hij het zelfs tijd worden om volleybalinternational Laura Dijkema uit te dagen voor een potje volleybal. “Allemaal leuke dingen die gebeuren sinds ik op volleybal zit.”

Harm zit inmiddels al twaalf jaar op volleybal. Hij heeft het syndroom van Down, maar heeft daar zelf totaal geen last van. “Het is alleen de reden dat ik in een G-team zit”, vertelt hij. “Ik ben gaan volleyballen omdat vrienden van mij er enthousiast over waren. Nadat ik een paar keer mee had gedaan, werd ik zelf ook enthousiast en ben ik lid geworden van de club.”

Serieus oefenen, maar ook lachen
De 39-jarige Harm kan naar eigen zeggen steeds beter volleyballen. “Maar ook samen met teamleden heb ik veel plezier. We oefenen serieus, maar we lachen ook heel veel.” De laatste jaren doet het team van Harm ook mee aan leuke evenementen. “We doen bijvoorbeeld mee aan de Special Olympics in de Achterhoek en we hebben al twee keer meegedaan aan het beachvolleybal in Den Haag.”

Laura Dijkema: Die man is een voorbeeld voor onze sport! 

Nominatie van Laura Dijkema
Maar het absolute hoogtepunt voor de volleyballer was zijn deelname aan de Play Unified Challenge samen met zijn idool. “Ik had Laura Dijkema uitgedaagd om een potje te volleyballen. Allemaal leuke dingen! Ik voel me hier fijn bij.” Dat potje leverde Harm nog meer leuks op, want Laura nomineerde hem daarna voor de Uniek Sporttalent verkiezing. “Die man is een voorbeeld voor onze sport, hij heeft mij echt verrast. Harm is zó fanatiek en enthousiast met zijn G-team bezig. Iedereen krijgt zin om een bal te pakken en te volleyballen als je hem ziet spelen’’, zei Laura in het AD over Harm. 

Mijn droom is om sporter van het jaar te worden.

De droom van Harm
Sporten is voor Harm, die voordat hij begon aan volleyballen op voetbal zat, heel belangrijk. “Ik kan lekker bewegen en ik krijg er een fijn gevoel van.” Hij is ook nog behoorlijk ambitieus. “Ik wil winnen met mijn team en ik wil ook heel graag goed leren aanvallen. Mijn droom is om sporter van het jaar te worden.” Harm ziet zichzelf als een echte teamplayer. “Ik doe heel erg mijn best, samen met mijn team. Ik ga er honderd procent voor in trainingen en wedstrijden, ik ben heel enthousiast.”

Uniek Sporttalent
Harm werd dit jaar tweede bij de Uniek Sporttalent Verkiezing. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: