Direct door naar content
“Ook G-voetballers willen Messi zijn” afbeelding nieuwsbericht

“Ook G-voetballers willen Messi zijn”

11 november 2019

Iedereen kan voetballen, met of zonder beperking! Dat is het motto van FC ’s-Gravenzande. Het G-voetbalteam is een leuke mix van ongeveer 25 jongens, mannen en meiden. De jongsten zijn veertien jaar, de oudste is vijftig. “Iedereen accepteert elkaar zoals hij of zij is. Niemand is ‘raar’”, vertelt Hans Looyestein, coach van FC ’s-Gravenzande G1. 

Door middel van onder meer advertenties en workshops op scholen en bij instellingen is het G-team van FC ’s-Gravenzande tot stand gekomen. “Een grote vereniging als de onze moest natuurlijk ook een G-team hebben”, verklaart Hans. “Voetbal is de grootste sport van Nederland en daar willen ook G-spelers bij horen. Ook zij willen allemaal Ronaldo, Messi of Van Persie zijn.”

Het is echt een team met hetzelfde doel. Iedereen accepteert elkaar zoals hij of zij is.

Plezier staat bovenaan
De coach omschrijft de G-voetballers van FC ’s-Gravenzande als gezellig, sociaal én fanatiek. “Het is echt een team met hetzelfde doel. Iedereen accepteert elkaar zoals hij of zij is. Niemand is ‘raar’.” Dat zorgt voor een hoop plezier bij het team. “Plezier staat altijd bovenaan! Door te trainen zie je de motoriek en het zelfvertrouwen van de sporters sterk verbeteren.” Natuurlijk hebben de spelers van de club uit ’s-Gravenzande dromen. “Een keer kampioen worden! En een eigen spelersbus voor ons team zou ook leuk zijn.”

Wij zijn een team waarbij het beste bij iedereen naar boven komt

Iedereen is de beste versie van zichzelf
“Wij zijn een team waarbij het beste bij iedereen naar boven komt”,  zegt trainer Hans. “Het mooie is: dit doen onze spelers helemaal zelf. Ze inspireren elkaar!” Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met de handicaps van de spelers. “Iedere speler is uniek en vraagt om een andere benadering. Daar wordt dan ook rekening mee gehouden. Gelukkig zijn de regels bij het G-voetbal daar ook op gericht.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: