Direct door naar content
Basketbal en een dolletje bij 024 on Wheels afbeelding nieuwsbericht

Basketbal en een dolletje bij 024 on Wheels

11 november 2019

Gezellig, sportief en gedreven; zo omschrijft het team 024 on Wheels zichzelf. Het rolstoelbasketbalteam bestaat uit Peter, Lynn, Neel, Willy, Franka, Nezar, Roelof, Lindsey, Joyce en de nieuwelingen Seb en Leonie. Maar wat maakt deze sport nou zo leuk? “Je bent lekker actief bezig en krijgt er een voldaan gevoel van”, zegt assistent trainer/coach Peter.

Het team is ontstaan dankzij stichting Koprol Nijmegen. Vanuit die stichting wordt ook de werving voor nieuwe teamleden gedaan. Daarnaast probeert het team zelf ook mensen te enthousiasmeren zich aan te sluiten bij 024 on Wheels. Het rolstoelbasketbalteam staat onder leiding van coach Lucie Houwen en bestaat uit vijf mannen en vijf vrouwen in de leeftijd van 14 tot 56 jaar. 

De teamleden hebben uiteenlopende handicaps: dwarslaesie, amputatie, Spina Bifida, hersenletsel en psychische beperkingen.

Begripvol en behulpzaam
De teamleden hebben uiteenlopende handicaps: dwarslaesie, amputatie, Spina Bifida, hersenletsel en psychische beperkingen. “We gaan heel begripvol en behulpzaam met elkaar om, maar we maken ook regelmatig een dolletje.” Het Nijmeegse team met als motto ‘Kom lekker sporten, het doet je goed en je wordt er altijd beter van’ hoopt in de toekomst op meer rolstoelbasketbalteams in de omgeving. “In onze competitie moeten wij bijvoorbeeld naar Emmen, Zwolle en Enschede en dat is voor een aantal van ons fysiek gezien een probleem.”

Neem een proefles!
“Wij zijn een leuk en enthousiast team dat hard traint en aan iedereen wil laten zien dat je met een beperking toch heel lekker kunt sporten.” Peter wil ook nog wel wat meegeven aan anderen met een handicap die nog niet sporten. “Ga een keer kijken bij jou in de buurt waar je aangepast kunt sporten en neem een proefles om het te ervaren.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: