Direct door naar content
Succesvolle kennismaking met Nordic Walking in Hilversum afbeelding nieuwsbericht

Succesvolle kennismaking met Nordic Walking in Hilversum

08 oktober 2019

Op woensdag 25 september vond de eerste les Nordic Walking aangepast tempo plaats in Hilversum. Er werd enthousiast deelgenomen aan de les onder leiding van Riet van Engelen, INWA Nordic Walking trainer en MBVO docent.

Voor alle deelnemers was Nordic Walking tot dusver een onbekende sport en werd er bij aanvang aandachtig geluisterd naar de uitleg van Riet. Na een korte introductie zochten we geschikte ‘poles’ uit om mee te lopen. Vanuit het vaste startpunt, Wijkcentrum de Zoutkeet, ging de groep het nabij gelegen bos in om de beginselen van de looptechniek aan te leren. Al snel werd de conclusie getrokken dat het best wel een intensieve vorm van bewegen is door het gebruik van verschillende spiergroepen. Het met de poles lopen en ontdekken ‘welke hand voor is met welk been’ was even wennen. Door te ervaren en na te denken over hoe je loopt wordt je ineens veel bewuster van je lichaamshouding. De sfeer in de groep was goed, ieder leerde elkaar kennen. Een deelnemer: ‘Ik vind het echt heel leuk en fantastisch van ieder van ons dat we dit hier met elkaar aan het ontdekken zijn, zeker een schouderklopje waard!’. Vanwege de succesvolle eerste les werd na afloop een tweede keer aangeboden.

De tweede keer, woensdag 2 oktober om 11.00 uur, begon de groep met een kleine herhaling en werden de techniekoefeningen uitgebreid. Met aandacht voor onder meer het volgen van je eigen tempo, rechtop lopen, het afwikkelen van de voet, armzwaai en afzetten met de poles. Iedere deelnemer is anders. De ene pakt de armzwaai snel op en focust meer op het loopritme en afwikkelen van de voeten. De ander heeft het ritme snel te pakken en focust meer op de armzwaai en het afzetten met de poles. Dat maakt de groep ook enthousiast, dat je die vrijheid hebt. Je hebt alle ruimte om samen kennis te maken met de techniek en die onder de knie te krijgen naar eigen kunnen. Ieder met of zonder beperking kan op eigen tempo mee doen. Daarbij kan je het hele jaar genieten van bewegen in de buitenlucht. Een deelnemer nam spontaan een foto: ‘Even een foto maken van deze prachtige boom vol met zwammen, dat zie ik niet elke dag!’.

Wil jij ook een keer mee met Nordic Walking of heb je vragen over wat er is bij jou in de buurt?
Neem dan contact op met Alexandra Ochsendorf van Team Sportservice ’t Gooi via 06-1142327.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: