Direct door naar content
Bijzondere talenten - Zwemles voor kinderen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Bijzondere talenten - Zwemles voor kinderen met een beperking

24 oktober 2019

Ieder kind zou op een verantwoorde manier moeten kunnen genieten van zwemmen. Kinderen die bepaalde vaardigheden en capaciteiten missen om mee te kunnen in het reguliere zwemonderwijs, kunnen bij Sportstichting Zuidplas locatie Moordrecht terecht. Er wordt toegewerkt naar een regulier ENVOZ  A-zwemdiploma, dit bewerkstelligen we via een aangepaste en op maat gemaakte route. Hier maken we van uw kind een zwemtalent!

Kinderen gediagnogticeerd met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, of met een concentratieprobleem, kunnen aansluiten bij deze bijzondere talentengroep. Een intakegesprek en voorzwemmen maken onderdeel uit van de niveau-bepaling en het traject dat voor uw talent wordt ingezet.  De groepen staan onder begeleiding van 2 vaste bewegingsagogen, dit om optimaal te kunnen differentiëren, te zorgen voor voldoende veiligheid en dat uw talent een vaste docent heeft.

Er wordt lesgegeven in een prikkelarm zwembad in kleine groepen. Afhankelijk van de groepssituatie op het moment van binnenkomst en het niveau wordt er lesgegeven in groepen van maximaal 4 tot 5 talenten. Er zal ook gewerkt worden met individuele stickerkaarten en/of pictogrammen om de talenten van uw kind extra te stimuleren.

Voordat kinderen worden geplaatst in de bijzondere talenten lesgroep vindt er een intakegesprek plaats met de ouders om te kijken of uw zoon/dochter in aanmerking komt en wat wij mogelijk voor hem/haar kunnen betekenen.

Interesse?
Mocht u interesse hebben in de bijzondere talenten stuur dan een e-mail met de volgende gegevens: naam van uw zoon/dochter, adres en contact gegevens en vermeld dat het om de bijzondere talentenlesgroep gaat, naar 
zwemzakenmoordrecht@sportstichtingzuidplas.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: