Direct door naar content
Uniek Sporten helpt Pia in haar zoektocht naar een passende sport afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten helpt Pia in haar zoektocht naar een passende sport

29 oktober 2019

Een tijdje geleden was Pia op zoek naar een leuke en passende beweegles. Pia heeft lichamelijke beperkingen, waardoor ze niet alle sporten kan uitvoeren. Zo kwam ze in contact met het Uniek Sporten loket in haar gemeente, Heusden.

Zoals in iedere gemeente biedt ook het loket in Heusden individuele ondersteuningstrajecten aan voor mensen met een beperking, zodat men een passende sport- of beweegles kan vinden. Een ondersteuningstraject bestaat uit een kennismakingsgesprek, een individueel beweegadvies en een persoonlijke doorverwijzing naar het juiste beweegaanbod. Het traject geldt voor mensen van alle leeftijden en met iedere beperking en is geheel kosteloos.

Aan de hand van de interesses en mogelijkheden van Pia is een groepsles bij het zwembad naar voren gekomen. Door haar klachten had Pia een maatje nodig die samen met haar de lessen zou volgen. Samen met Marjolijn gaat ze nu elke week het zwembad in. En nog belangrijker: ze komen er beiden met een grote glimlach weer uit!

Heb jij een lichamelijke, verstandelijke, chronische, psychische, zintuiglijke of gedragsbeperking en ervaar je een probleem in het vinden van de juiste sport? Neem dan via deze website contact op met de contactpersoon in jouw gemeente!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!