Direct door naar content
Jesse ging viral met zijn zonnige lach  afbeelding nieuwsbericht

Jesse ging viral met zijn zonnige lach

10 november 2019

Het begon als een spontaan berichtje van Wilbert Nederlof over zijn zoon Jesse met het Down Syndroom. Die kleine positieve post over de zonnige kijk van Jesse groeide uiteindelijk uit tot een ware viral op LinkedIn die door meer dan 700.000 mensen werd gezien! 

Jesse heeft behalve het Down Syndroom ook een visuele beperking en een hartafwijking. “Waardoor ik mij ontwikkel op de mij eigen trage wijze. Ik bezoek vaak het ziekenhuis en vraag heel wat zorg”, schreef vader Wilbert uit naam van zijn zoon. En toch is Jesse altijd positief: “Jij slaagt in één poging, ik doe er minstens twee keer zo lang over. Hierdoor is mijn doorzettingsvermogen bewonderenswaardig en motiveer ik mijn omgeving ongevraagd. Ik kom er ook, op mijn snelheid.” 

Beste personal trainer
Met het bericht op LinkedIn wilde de trotse vader Wilbert laten zien hoe inspirerend hij Jesse vindt voor anderen: “Je bent een voorbeeld, een spiegel, een zegen! Je inspireert, motiveert, enthousiasmeert, relativeert. Kortom; dé beste personal trainer die je wenst!” 

Blij
Dat berichtje nam een enorme vlucht op LinkedIn. De positieve reacties bleven maar binnenstromen en uiteindelijk zagen meer dan 700.000 mensen het bericht. Wilbert had nooit verwacht dat het ontwapende bericht over Jesse bij zoveel mensen iets los zou maken. Jesse reageerde op zijn eigen manier op alle aandacht: “Ik ben Jesse en gewoon heel blij! Wat jullie beperking noemen dat is juist mijn kracht!” Lees hieronder het hele bericht. 

‘Ik ben Jesse. Heb het Down Syndroom, ben slechtziend en heb een hartafwijking. Waardoor ik mij ontwikkel op de mij eigen trage wijze. Ik bezoek vaak het ziekenhuis en vraag heel wat zorg'. Tegelijkertijd ben ik Jesse; 'doe altijd bovengemiddeld mijn best! Jij slaagt in één poging, ik doe er minstens twee keer zo lang over. Hierdoor is mijn doorzettingsvermogen bewonderenswaardig en motiveer ik mijn omgeving ongevraagd. Ik kom er ook, op mijn snelheid. Inmiddels beheers ik delen van gebarentaal, stap lekker rond en drijf mijn omgeving tot.. Mijn humeur is bijna altijd van het niveau zonnig, heb voor iedereen een lach en ben met de allerkleinste dingen tevreden. Mensen waar ik veel van hou kunnen (on)gevraagd een knuffel krijgen, want ze gaan toch stralen.’ Lieve Jesse, wat leer jij ons ‘omdenken’. Jou pure onbevangenheid, jou lach, je altijd aanwezige enthousiasme, je doorzettingsvermogen... Ons stralende middelpunt die mindere momenten in de kortste keren ombuigt. Van alle gewone momentjes ongewoon mooie momenten maakt. Die, als wij er ‘doorheen zitten’ of zo onze zorgen hebben, er is. Je bent een voorbeeld, een spiegel, een zegen! Je inspireert, motiveert, enthousiasmeert, relativeert. Kortom; dé beste personal trainer die je wenst! Een kwetsbare, trotse vader en ondernemer

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: