Direct door naar content
Knox is succesvol model zonder onderarm afbeelding nieuwsbericht

Knox is succesvol model zonder onderarm

08 november 2019

De twaalfjarige Knox verloor ruim acht jaar geleden zijn onderarm tijdens een ongeluk met een grasmaaier. Terwijl hij bij zijn opa en oma in de tuin aan het spelen was, raakte hij gevangen onder het apparaat. Door het ongeval verloor hij zijn onderarm. 

Ondanks zijn handicap is de Australiër volop bezig met zijn carrière. De twaalfjarige Knox uit New South Wales is namelijk model. Al jarenlang is hij samen met zijn moeder Kate druk bezig met de terugkeer in de 'normale' maatschappij. Hij begon met zwemmen en deed aan rugby en kwam op televisie als onderdeel van diverse campagnes over handicaps. 

Invictus Games
In 2018 werd hij geselecteerd als junior reporter voor de Invictus Games en deed hij mee aan de New South Wales zwemkampioenschappen. Hij belandde daar zelfs op het podium met de zilveren medaille van een verspringer om zijn nek: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Knox Gibson 🇦🇺 (@captain_knoxie) on

 

Fotoshoots
Onlangs had hij een fotoshoot met een andere geamputeerde en sindsdien is het raak. Knox wordt steeds vaker gevraagd voor fotoshoots en doet mee aan diverse campagnes. Op die manier probeert hij meer aandacht te vragen voor handicaps en wil hij laten zien dat alles kan, ook als je een handicap hebt. Kijk maar naar deze stoere foto bijvoorbeeld: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Knox Gibson 🇦🇺 (@captain_knoxie) on

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: