Direct door naar content
Nieuw seizoen Je Zal Het Maar Hebben gestart afbeelding nieuwsbericht

Nieuw seizoen Je Zal Het Maar Hebben gestart

25 november 2019

Het nieuwe seizoen van het populaire programma Je Zal Het Maar Hebben is begonnen! Al achttien seizoenen lang wordt het BNNVARA-programma goed bekeken en ook in het negentiende seizoen gaan we weer jongeren zien met een zeldzame aandoening of ziekte. Het programma slaagt er weer in om op een luchtige manier te laten zien hoe het leven eruit ziet als je een beperking hebt. 

Je hebt jezelf aangeleerd om alles met je voeten te doen omdat je geen armen hebt, je hebt zo’n extreme angst voor kots dat je je huis niet meer uit durft of je hebt geen gezichtsuitdrukking omdat je ziekte een spierafbreuk veroorzaakt. Presentator Jurre Geluk gaat langs bij zestien jongeren met een zeldzame aandoening of ziekte, maar deze niet de baas over hun leven laten zijn. 

Eerste aflevering

In de eerste aflevering van Je Zal Het Maar Hebben bezoekt Jurre de 26-jarige Danny die op zijn vierde ernstige verwoningen opliep tijdens een woningbrand. Hoewel Danny’s afwijkende uiterlijk in zijn pubertijd voor veel problemen heeft gezorgd, heeft hij zijn handicap inmiddels volledig geaccepteerd en een leuke baan en vriendin gevonden.

Shoppen met Leonie
Ook zien we de 21-jarige Leonie in deze aflevering. Zij heeft het zeer zeldzame Freeman Sheldon Syndroom en is daardoor slechts 1.35 meter lang. Leonie heeft door het syndroom ook een longinhoud van veertig procent en de spieren in haar gezicht staan enorm strak. Toch weerhoudt dat haar niet om de sterren van de hemel te dansen en een hbo-opleiding Toegepaste Psychologie af te ronden. Samen met Jur gaat ze ook nog shoppen ter voorbereiding op haar afstudeerfeestje. Daar kan ze laten zien hoe lastig dat voor haar kan zijn. 

Kijk deze en andere afleveringen terug op NPO 3

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: