Direct door naar content
Hoe Jason onbedoeld een inspiratiebron werd afbeelding nieuwsbericht

Hoe Jason onbedoeld een inspiratiebron werd

28 november 2019

Jason Koger had eigenlijk nooit gedacht dat hij een ‘motivational speaker’ zou worden. Een zwaar ongeluk heeft zijn hele leven op zijn kop gezet en gaf hem gelijk een stem om zijn verhaal over zijn twee elektrische armen te vertellen. 

In 2008 ging Jason met een quad op pad om een klein stukje te rijden over de boerderij van zijn vader. Op die hobbelige weg raakte hij vast te zitten waardoor hij naar beneden viel en een hoogspanningskabel raakte. Toen hij in het ziekenhuis na drie dagen uit een coma ontwaakte, ontdekte hij snel dat zijn leven compleet was veranderd. Om zijn leven te redden hadden ze zijn beide onderarmen vanaf zijn elleboog moeten amputeren. 

Slimme protheses
Toen een arts hem vroeg of hij een doel voor zijn leven voor ogen had, antwoordde hij: “Ik wil mijn twee dochters weer in mijn armen kunnen houden.” Twaalf dagen na zijn ongeluk was hij al weer thuis en probeerde hij zo goed als het ging zijn normale leven weer op te pakken. Binnen een jaar kreeg hij ook protheses aangemeten die hem hielpen bij de belangrijkste dingen in het leven: aankleden, eten en wassen. Het lukte hem met die protheses die steeds slimmer en geavanceerder werden ook zijn favoriete hobby weer op te pakken: jagen. 

Onvoldoende voor presenteren
Vier jaar na zijn ongeluk besloot hij om zijn verhaal vaker aan anderen te gaan vertellen. Zo werd hij steeds vaker gevraagd als ‘motivational speaker’. Hij moet daar nu eigenlijk ook nog steeds om lachen, want op school had hij voor een vak altijd onvoldoendes gehaald: presenteren.

Inspireren
Daar is nu niks meer van te merken, want hij reist de VS door om voor grote en kleine zalen mensen met zijn verhaal te inspireren. Hij schitterde ook in allerlei tv-programma’s, onder andere met een rol in de misdaadserie ‘Hawaii Five-0’ en een commercial van Apple. Hij hoopt daarmee vooral om mensen die een amputatie hebben moeten ondergaan aan te moedigen om net als hem mogelijkheden te laten zien. 

Bekijk hier een video over hem:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: