Direct door naar content
Sam en Sarah: striphelden in een rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Sam en Sarah: striphelden in een rolstoel

04 december 2019

Je kent ze vast wel: de superhelden in strips. Ze zijn stoer, sterk en mankeren helemaal niets. Maar waarom zouden er geen helden kunnen zijn met een beperking? In het stripboek Sam & Sarah is daar wél plek voor. De twee helden in dit verhaal, Sam en Sarah, zitten namelijk in een rolstoel.

“Wij zien nog te veel rolstoel-gebonden kinderen aan de zijlijn staan”, vertelt initiatiefnemer van deze strip Kees-Jan van der Klooster. “Dat komt omdat zij te weinig gevoel hebben met, en soms zelf bang zijn voor, de rolstoel waar ze dagelijks van afhankelijk zijn.” De oud-paralympiër, tekenaar Adrie van Vliet en uitgever Paul Reichenbach hebben de handen ineen geslagen om ook kinderen in een rolstoel te activeren. “Ze moeten naar buiten, het schoolplein op, de speeltuin in, de paden op, de lanen in!”

Rollende helden
Daar moet de strip ‘Sam&Sarah, je kunt meer dan je denkt’, bij gaan helpen. De strip vertelt het verhaal van twee helden, Sam en Sarah, die in een rolstoel zitten. In deze prachtig getekende strip leer je deze twee rollende kinderen kennen die in de klas zitten met verder alleen lopende kinderen. Deze klas is er eentje die je op elke school kan tegenkomen, maar het is nog steeds zo dat er maar weinig kinderen in een rolstoel in een klas met lopende kinderen zitten. Dit stripverhaal laat zien tegen welke problemen de twee helden aanrollen en hoe ze daarmee omgaan. 

Meedoen
Het verhaal van Sam en Sarah gaat over meedoen, grenzen verleggen en angsten overwinnen, maar het laat vooral zien hoe kinderen elkaar leren kennen en begrijpen door samen te spelen, rollend én lopend. De leerzame strip is speciaal voor jou gemaakt als jij net als Sam en Sarah gebonden bent aan een handbewogen rolstoel. Thema’s als rolstoelvaardigheid, acceptatie, zelfvertrouwen en eigenwaarde spelen een belangrijke rol. 

Sam & Sarah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt het stripboek van Sam en Sarah bestellen via: samensarah.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: