Direct door naar content
De toekomst is toegankelijk! afbeelding nieuwsbericht

De toekomst is toegankelijk!

03 december 2019

Vandaag is het jouw dag, want het is vandaag de Internationale Dag voor mensen met een Beperking! Deze dag is door de Verenigde Naties (VN) uitgeroepen om wereldwijd aandacht te vragen voor mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking. 

Het thema van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking is dit jaar: ‘the future is accescible’. Oftewel: ‘de toekomst is toegankelijk’. Met deze slogan wil de VN benadrukken dat we allemaal wereldwijd naar een toekomst moeten uitkijken waarin geen drempels meer bestaan. Op de website idpwd.org schetst de VN hoe dat eruit moet zien: “Wij zien een toekomst voor ons waarin mensen een gebouw in kunnen komen zonder een trap te hoeven gebruiken; een strand kunnen bereiken met hellingbaan; of een baan kunnen krijgen zonder de angst voor discriminatie te hebben; of een gewoon klaslokaal in te kunnen.” 

Beperkingen wegnemen
De VN roept vandaag iedereen op zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen richting die toekomst zonder drempels. “Maak met ons een toekomst waarin je niet wordt buitengesloten door gezondheidsproblemen. Zie jij drempels? Benoem ze en werk met ons samen om ze te overwinnen!”, schrijft de organisatie op de website over het doel van de dag. Door drempels te benoemen wil de VN iedereen helpen om over die drempels te laten komen. “We zullen gezondheidsproblemen niet kunnen uitroeien, maar door drempels weg te nemen kunnen we wel beperkingen wegnemen.”

Drempels in Nederland?
Laten we daarom in Nederland beginnen: waar zie jij nog kleine en grote drempels bij jou in de buurt? Dat kan van alles zijn: een stoep die in eens ophoudt, een gebouw zonder traplift of een winkel waar ze geen rekening mee jou houden. Laat het ons weten via Facebook of een mail. Dan gaan we daar samen aan werken om die drempels weg te nemen! Op naar een toegankelijke toekomst! 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: