Direct door naar content
GSBW  JG2 viert voor het eerst een kampioenschap! afbeelding nieuwsbericht

GSBW JG2 viert voor het eerst een kampioenschap!

25 november 2019

Zaterdag 23 november 2019 was het dan eindelijk zo ver: tijd voor een feestje voor de voetballers van GSBW JG2. Na jaren hard werken en nederlagen incasseren, dit seizoen de ommekeer: 5 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld, in de voorlaatste wedstrijd al kampioen geworden door te winnen van Beek Vooruit JG1.

Voordat het feest los kon barsten, moest er zaterdag nog een uitwedstrijd gevoetbald worden tegen de voetbalvrienden van Jong Brabant in Berkel-Enschot. Geheel in stijl werd GSBW met een heuse spelersbus (van de Tilburg Trappers) naar Berkel-Enschot gereden. Eenmaal daar aangekomen, waren enthousiaste ouders al  druk bezig geweest om spandoeken op te hangen, iedereen mocht het weten: ‘Wat gaan we vandaag doen? We worden kampioen!’, en ‘Onze toppers van GSBW nemen vandaag de kampioensschaal mee!’.

GSBW begon heel goed aan de wedstrijd, er werd flink overgespeeld en hard gewerkt op het middenveld. Al snel werd het doel van Jong Brabant een paar keer gevonden. In de rust was al een ruime voorsprong van 6-1 bereikt. In de 2e helft werd het nog spannend, wie weet speelden de zenuwen voor het kampioensfeest parten, Jong Brabant kwam al snel terug tot 6-4. De blauw-witten van GSBW wisten de concentratie terug te vinden en sloten de wedstrijd af met een klinkende 8-5 overwinning. Toen kon het kampioenschap echt gevierd worden. Hand in hand renden ze naar de grote supportersschare die meegereisd was en werden ze onthaald met conffetti kanonnen. Natuurlijk werden de spelers van Jong Brabant niet vergeten, zij kregen allemaal een cadeau, ze hadden een supergoede wedstrijd gespeeld.

Vervolgens stapten de GSBW-ers in de bus om terug te gaan naar Goirle waar het kampioensfeest uitgebreid gevierd werd. Alle speelsters en spelers kregen een groot applaus toen ze uit de bus stapten bij GSBW. In de mooiste kleedkamer van GSBW, nr 12, kreeg iedere JG2-er een t-shirt met de kampioensschaal er op. En daarna naar de kantine waar We are the champions uit de boxen schalden toen ze binnenkwamen, de voorzitter van GSBW was er om iedereen te feliciteren. Bovenop de tafels meezingen en zwaaien, geweldig! Iedereen had honger gekregen, daarom was er voor iedereen friet, een snack en iets te drinken. Om het feest helemaal compleet te maken, had Antoinette voor iedere speler een mooi woordje en een beker, medaille + een snoepzak. En ook de trainers en leiders werden niet vergeten.

GSBW JG2 van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap, het is dik verdiend!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: