Direct door naar content
Werken in de kas met een handicap afbeelding nieuwsbericht

Werken in de kas met een handicap

21 januari 2020

Het Amerikaanse The Ability Connection teelt sla, kruiden en groenten. Dat klinkt niet direct heel bijzonder, maar dat wordt het wel als je hoort dat de non-profitorganisatie uit Ohio mensen met een ontwikkelingsachterstand of lichamelijke handicap in dienst heeft. 

“Onze medewerkers genieten van het proces van het planten, het verzorgen en vervolgens het oogsten van de gewassen”, zegt Lou Driever, die de activiteiten binnen de kas coördineert over de werknemers van TAC Industries. “Ze zijn trots op hun werk en stellen het op prijs dat ze de kans krijgen om actief deel uit te maken van de beroepsbevolking.”

Inclusieve werksetting
Terwijl de werkloosheid in de VS over het geheel genomen vier procent bedraagt, bedraagt deze onder gehandicapten meer dan negen procent en in Ohio meer dan zeventien procent. “Onze twaalf medewerkers in de kassen vinden het prettig om aan de slag zijn en aan dit project deel te kunnen nemen. Ze leren vaardigheden en doen ervaring op die zich vertalen in hun overgang naar een inclusieve werksetting.”

Klassieke muziek
Naast dat op de werkvloer mensen met en zonder handicap samenwerken, valt nog iets bijzonders op. De werknemers kunnen namelijk de hele dag genieten van klassieke muziek in de kassen. “We spelen klassieke muziek over de luidsprekers voor de planten, maar eigenlijk is het voor ons allemaal!”

Het Amerikaanse teelbedrijf heeft een mooi doel voor ogen. “Wekelijks achttien kilogram aan producten doneren aan onze lokale voedselbanken voor de leden van onze gemeenschappen die zelf niet voldoende boodschappen kunnen kopen. Als we dat doel allemaal zouden bereiken, zou het resultaat tien ton aan producten zijn die in de loop van een jaar worden gedoneerd!”

Bron: Groentenieuws.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: