Direct door naar content
Wekelijks wandelen in Doesburg onder leiding van een wandelcoach afbeelding nieuwsbericht

Wekelijks wandelen in Doesburg onder leiding van een wandelcoach

22 januari 2020

In 2019 zijn in Doesburg meer dan 30 personen begonnen met een actievere leefstijl. Wie start in 2020 met meer bewegen en een betere gezondheid? We nodigen geïnteresseerden uit om wekelijks met een deskundige wandelcoach van PlusFit in en om Doesburg te gaan wandelen. De Diabetes Challenge is dan ook een hele goede manier om in groepsverband en gezelligheid actief uw gezondheid te verbeteren.

Wat is de Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In wetenschappelijk onderzoek wordt aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt. 

Informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 april 2020 om 19:00 uur, locatie: Wilgenstraat 4 Doesburg. Op deze avond laten we zien dat de Diabetes Challenge voor iedereen geschikt is die wil beginnen met wandelen, een actievere leefstijl wilt en/of gezondheidswinst wilt boeken. Het bijwonen van de informatiebijeenkomst verplicht je tot niets en is geheel vrijblijvend.

Start wandeltrainingen
Na de startbijeenkomst kan je beslissen of je wilt inschrijven en deelnemen aan de Wandel Challenge. De eerste wandeling vindt plaats op dinsdag 28 april 2020 om 19.00 uur. Er zal vervolgens wekelijks gewandeld worden op iedere dinsdagavond om 19:00 uur, onder leiding van de wandeltrainer van PlusFit.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: