Direct door naar content
TV-tip: Net ff anders afbeelding nieuwsbericht

TV-tip: Net ff anders

03 februari 2020

Hoe is het om te worstelen met dingen die de buitenwereld 'gewoon' vindt? Die vraag maakt het tv-programma ‘Net ff anders’ op een mooie manier bespreekbaar. Merlijn Weerdenburg helpt in deze serie zes jongeren met een licht verstandelijke beperking bij alledaagse dingen als met de trein reizen, koken en zelfstandig op vakantie gaan. 

In Net ff anders volg je Veerle, Vincent, Sanne, Shanice, Sander en Mitchell. Aan de buitenkant is niet te zien dat zij een licht verstandelijke beperking hebben. Dat maakt het voor deze jongeren juist ook zo lastig om mee te komen in allerlei alledaagse situaties. Ze zijn alle zes net even anders. Dat houdt ze in het programma niet tegen om aan de slag te gaan met taken die door hun beperking niet eerder lukten. 

Spannende uitdagingen
Presentatrice Merlijn volgt de jongeren op de voet en ze helpt hen ook op weg bij hun ontwikkelingen. Het is vooral ook mooi om te zien hoe de groep elkaar ook steunt bij hun toch wel spannende uitdagingen. Dat is bijvoorbeeld mooi te zien in de aflevering met Mitchel (28), die graag zelfstandig met het openbaar vervoer wil reizen. Hij reisde altijd met een OV-coach, omdat hij reisschema’s te ingewikkeld vindt. Als er dan iets mis gaat raakt hij in paniek. 

Voor het eerst met de trein
Gesteund door Merlijn en de groep lukt het hem om helemaal zelfstandig stap voor stap zijn reis met tram, bus en trein te plannen en ook uit te voeren. In de trein zegt hij al dat hij trots is op zichzelf. “Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou komen. Dat ik met de trein, bus en het hele openbaar vervoer ben gekomen. Ik heb het helemaal zelf gedaan.” Als hij uitstapt wordt hij opgewacht en geknuffeld door de anderen van Net ff Anders. 

Bekijk het fragment met Mitchel hier terug:

Ga voor alle afleveringen naar NPO 3

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: