Direct door naar content
Team Victoria Boys gaat voor een gezonde levensstijl  afbeelding nieuwsbericht

Team Victoria Boys gaat voor een gezonde levensstijl

06 februari 2020

Bootcamp, hockey, handbal, boksen, fietsen, en wandelen: het is een kleine greep uit de activiteiten die De Passerel biedt aan cliënten van het ‘team Victoria Boys’. Dit sportieve team bestaat uit 24 cliënten die op het terrein van de Apeldoornse voetbalclub Victoria Boys aan de Berghuizerweg een eigen ruimte en werkplaats hebben. Het sportpark is een prachtige uitvalbasis voor het team dat in deze bosrijke omgeving actief bezig is met gezondheid en vitaliteit.

Zo’n 25 jaar geleden begon De Passerel op het sportpark met een kleine groep cliënten. De groep is inmiddels uitgebreid naar 24 gemotiveerde krachten die zich dagelijks met veel plezier en energie inzetten voor de voetbalvereniging. Ze werken onder andere mee aan het onderhoud van het terrein, houden de kleedkamers en kantine schoon en verzorgen de was. In de herfst kloven cliënten ruwhout in de eigen werkplaats, een andere keer is er een inpakklus. Het team ondersteunt de KNWB ook al jaren met de Apeldoornse wandelvierdaagse op het terrein van Victoria Boys. Het animo om zelf te sporten is de laatste jaren enorm gegroeid, mede door de inzet en het enthousiasme van begeleiders Suzan Nijland, Ludwig Timisela, Wilco de Haas en Wilma Mannessen.

Komkommer in plaats van chips Suzan vertelt dat gezond eten en bewegen veel aandacht krijgt binnen het team. "Iedere dinsdag en donderdag bedenken en bereiden cliënten samen een warme maaltijd. Ook doen ze samen de boodschappen. We merken dat ze veelal kiezen voor gezonde maaltijden en snacks: chips maakt steeds vaker plaats voor plakjes komkommer". Collega Ludwig bevestigt hun belangstelling voor een gezonde levensstijl : "De meeste cliënten kijken echt uit naar het sporten. Ze voelen zich er prettig bij. En dat is logisch, want lichamelijke inspanning zorgt voor ontspanning, meer zelfvertrouwen, een betere conditie en je leert om samen te werken. Bovendien komt er bij het sporten het geluksstofje endorfine vrij".

Sporten voor iedereen mogelijk maken Suzan en Ludwig zijn trots op het animo voor het sporten en bewegen binnen hun team. Het liefst betrekken ze in de toekomst nog meer cliënten van De Passerel bij de sportactiviteiten. De enthousiaste begeleiders hebben plannen om zelf een sportdiploma te halen en drie tot vier keer in de week sportactiviteiten aan te bieden. "We willen sporten graag voor iedereen mogelijk maken. Daarin voelen we ons gesteund door onze werkgever en onze samenwerkingspartner Accres, die ons faciliteert in sportmaterialen en wandelroutes. Het animo voor sporten is min of meer ook ontstaan vanuit het wandelen. We lopen wekelijks zeker 10 kilometer en trainen hiermee gelijk voor de Apeldoornse wandelvierdaagse. Samen sporten en bewegen draagt bij aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen niveau".

Over De Passerel De Passerel is een regionale zorgverlener met een breed aanbod aan diensten voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een beperking. De ondersteuning richt zich onder andere op wonen, ambulant en binnen een woonvorm, arbeidsmatige dagbesteding en dagbesteding. "De Passage", op het terrein van voetbalclub Victoria Boys, is een van de vele locaties voor arbeidsmatige dagbesteding van De Passerel. Meer informatie over De Passerel is te vinden op www.de-passerel.nl

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: