Direct door naar content
Ook met een lichamelijke beperking kun je trainen bij Statina afbeelding nieuwsbericht

Ook met een lichamelijke beperking kun je trainen bij Statina

10 februari 2020

Dit is Iris, ze is 14 jaar en het is haar grote droom om als een echte atlete over de atletiekbaan te rennen. Iris heeft een lichamelijke beperking, maar dat houdt haar niet tegen. Iris doet namelijk aan RaceRunning bij Statina in Culemborg.

Hierbij maakt ze gebruik van een RaceRunner, een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel. Met deze RaceRunner kan Iris op eigen kracht verschillende afstanden lopen of rennen. En dat voelt fantastisch.

RaceRunner?
Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan loopt of rent.

Voor wie?
Atletiekvereniging Statina biedt de mogelijkheid om een RaceRunner uit te proberen. De RaceRunner is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida, hersenbloeding, MS of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) personen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen.

Start RaceRunner trainingsgroep
In het voorjaar van 2020 start atletiekvereniging Statina met de steun van UMC Amsterdam een RaceRunner trainingsgroep. Bij deze groep gaat het om samen bewegen maar ook om lol, plezier tijdens de training en werken aan zelfvertrouwen. Bij Iris heeft RaceRunnen al een stralende glimlach opgeleverd. Wil jij uitproberen of RaceRunnen iets voor jou is en net als Iris op eigen kracht over de baan snellen? Neem dan contact op met Nelleke Koppelaar via bestuur@statina.nl!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: