Direct door naar content
Marie-Claire wordt de nieuwe Hélène Hendriks afbeelding nieuwsbericht

Marie-Claire wordt de nieuwe Hélène Hendriks

02 maart 2020

Heb jij al over de Bijzondere Eredivisie gehoord? Vast wel. Maar wat is het nu precies? Kinderambassasadeur Marie-Claire legt even aan je uit wat deze competitie voor kinderen met een beperking zo bijzonder maakt. 

Marie-Claire ging als de Kinderambassadeur van het Gehandicapte Kind al op bezoek bij de minister, maar als speciale verslaggever van de Bijzondere Eredivisie komt voor haar toch een echte droom uit. Zij is bij alle wedstrijden om verslag te doen en de spelers te interviewen. 

Hélène Hendriks interviewen
Ze doet daarmee precies wat Hélène Hendriks doet bij de Eredivisie. Dat Marie-Claire haar mocht interviewen vond ze stiekem misschien wel het leukste om te doen. “Normaal interviewt zij de mensen langs het veld, nu mocht ik haar vragen stellen. Dat was erg leuk om te doen. Ik ga haar baan gewoon overnemen.”

Verstand van voetbal
Behalve als verslaggeefster heeft ze ook ambities in het voetbal, want ze speelt zelf framevoetbal. “Ik hoop dat ik volgend jaar mag meedoen. Mijn favoriete club is natuurlijk Feyenoord.” Met haar verstand van voetbal is Marie-Claire dus ook de aangewezen persoon om de Bijzondere Eredivie aan je uit te leggen. Kijk hier naar haar video:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: