Direct door naar content
Ervaringsdeskundige Priscilla afbeelding nieuwsbericht

Ervaringsdeskundige Priscilla

25 februari 2020

Stichting Ons Tweede Thuis is een grote organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Een aantal van hen is opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Veel van deze ervaringsdeskundigen doen aan sport en willen hier over ook graag hun ervaringen delen. Als je een beperking hebt, is het namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat je makkelijk de aansluiting kunt vinden bij een sportaanbieder. Daarom delen de ervaringsdeskundigen graag hun verhaal.

Graag stellen we Priscilla aan je voor:

Type beperking?
Licht verstandelijke beperking

Welke sport beoefen je?
G-tennis bij Smash en bowlen bij Claus Bowling

 Waarom is sport belangrijk?
Ik vind het belangrijk om lekker te bewegen, zodat ik op gewicht blijf. Ook merk ik dat het lekker is om te sporten. Ik kan me er door ontladen, bijvoorbeeld als ik stress heb of als ik juist veel energie heb. Als ik tennis of bowl vergeet ik even alles en ben ik alleen met sport bezig. Ik leer ook andere mensen met een beperking kennen, hierdoor voel ik me gelijkwaardig.

Waar sport je?
Ik tennis bij g-tennisvereniging Smash. Bij bowlen ben ik overgestapt van g-bowlen naar een reguliere groep. Dat was wel spannend, maar ik werd goed opgenomen in het team. Ik voel me op mijn gemak en heb geen spijt van de overstap!

Wat heeft jou geholpen om te gaan sporten?
Ik merkte dat ik toch een beetje te zwaar werd en wilde daarom sporten. Ik heb eerst fitness geprobeerd, maar ik was toe aan iets anders. Dankzij een medebewoonster kwam ik terecht bij g-tennis van Smash.

Welke tips heb je voor anderen?
Kies vooral een sport die je leuk vindt. Met bowlen en tennis beleef ik veel plezier en dat geeft een fijn gevoel. Het gaat niet alleen om resultaat en winnen, maar ook om plezier en gezelligheid. Ik denk dat sport voor iedereen is; dus ook als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: