Direct door naar content
De 1e editie Sport- en Spelactiviteit voor kinderen met autisme door SPORT·GOUDA afbeelding nieuwsbericht

De 1e editie Sport- en Spelactiviteit voor kinderen met autisme door SPORT·GOUDA

10 maart 2020

Tijdens de feestweek ter ere van de opening van de Dick van Dijk Hal in Gouda, is er op 28 februari o.a. een Sport- en Spelactiviteit georganiseerd voor kinderen met autisme door SPORT·GOUDA.

15 kinderen hadden zich hier voor aangemeld, waarvan 6 kinderen via Curium. Via de mail kregen de deelnemers van te voren nog de laatste informatie toegestuurd, zodat ze zich goed konden voorbereiden.Voor sommige deelnemers was het best spannend, anderen konden juist niet wachten om aan de slag te gaan.

Na een korte rondleiding en voorstelronde, werden de kinderen over 2 groepen verdeeld. In de ene zaal waren er diverse sport- en spelonderdelen, waarbij de kinderen zelfstandig aan de slag konden gaan. Een trainer van Atletiekvereniging Gouda verzorgde in de andere zaal verschillende ren-, spring- en werpactiviteiten. Er werd leuk en enthousiast meegedaan en na afloop was er voor iedereen een diploma en een stuk fruit.

We kijken met een goed gevoel terug op deze activiteit, welke we voor het eerst organiseerden. Zowel de kinderen als ouders waren positief en enthousiast. We willen kijken of we voor deze specifieke doelgroep vaker activiteiten (in de vakantie) kunnen organiseren.

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: