Direct door naar content
Sporter van de maand april: Lotte Dukker van AH&BC afbeelding nieuwsbericht

Sporter van de maand april: Lotte Dukker van AH&BC

08 april 2020

“Blijf jezelf en niet bang zijn om contact te zoeken met andere mensen”

Team Sportservice Haarlemmermeer zet elke maand een sporter met een beperking en de vereniging waar hij of zij actief is in de Spo(r)tlights. Deze maand is dat Lotte Dukker van hockeyclub AH&BC.

Lotte Dukker is 20 jaar en speelt al zeven jaar bij hockeyclub AH&BC, kortweg ‘Amsterdam’. Ze laat zich niet snel uit het veld slaan en gaat nooit met tegenzin naar de hockeytrainingen. Twee keer per week is ze op het veld te vinden en om de twee weken wordt er een wedstrijd gespeeld. De wedstrijden zijn niet naast de deur, maar ze zal nooit een wedstrijd laten schieten. Lotte speelt namelijk in een competitie voor mensen met een lichamelijke beperking (LG-hockey) en dit is een landelijke competitie. Dat betekent dat ze soms voor een wedstrijd naar Maastricht of Den Bosch moet.

Sporten met een spasme
De altijd vrolijke Lotte is geboren met een spasme. In het dagelijks leven volgt ze een opleiding Zorg en Welzijn aan het ROC in Amsterdam. Daarnaast loopt ze stage bij kinderdagverblijf Enjoy in Amstelveen. Lotte ontdekte LG-hockey via vrienden. Haar broer deed al aan hockey, maar aanvankelijk wist ze niet dat je deze sport ook kan beoefenen met een lichamelijke beperking. AH&BC biedt al meer dan 15 jaar LG-hockey aan. De groep bestaat uit jongeren met een lichamelijke beperking en chronische aandoening. Een bijkomend voordeel voor Lotte is dat ze praktisch naast het hockeyveld woont.

Teamsport
“Ik vind het heel leuk dat het een teamsport is en dat je met z’n allen hetzelfde doel hebt om te winnen”, aldus Lotte. “Daarnaast schept het een band wanneer je sport met anderen. Je bent namelijk niet de enige met een beperking”. Het sociale aspect vindt Lotte erg belangrijk, maar daarnaast vindt ze het ook heerlijk om lekker sportief bezig te zijn. Haar teamgenoten vinden haar een unieke sporter, omdat ze heel zorgzaam is en iedereen graag wil helpen. Daarnaast beweegt ze razendsnel over het veld en heeft ze een stickbeheersing van hoge klasse.

Toekomst
Lotte heeft al veel medailles gewonnen en zelfs een landskampioenschap op haar naam staan. De komende jaren wil ze vooral nog veel plezier beleven aan het hockeyspel en natuurlijk ook nog veel meer wedstrijden winnen met haar team. Maar een heel concreet sportdoel heeft ze daarbij niet. Ze heeft nog wel een belangrijke tip voor mensen met een beperking die nog op zoek zijn naar een sport: “blijf gewoon lekker jezelf en wees niet bang om contact te zoeken met andere mensen”.

Sporter van de maand
Met dit item geeft Team Sportservice sporters met een beperking een podium. Op deze manier geven we inspirerende voorbeelden en laten we zien wat er in de regio mogelijk is. Laat je beperking geen belemmering zijn om te gaan sporten. Ben jij of ken jij een sporter met een beperking, die graag zijn/haar verhaal wil delen? Neem dan contact op met Wout Werker, via wwerker@teamsportservice.nl of 023 – 205 5514.

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: