Direct door naar content
Even je nek ontspannen met rolstoelyoga afbeelding nieuwsbericht

Even je nek ontspannen met rolstoelyoga

22 april 2020

Voel jij je door het thuiszitten nu extra gespannen? Misschien werk je nu vanuit thuis en is je houding daardoor anders dan achter een normaal bureau op kantoor. Dan heb je grote kans dat je nekklachten ontwikkelt. Daar kun je wat aan doen met deze simpele rolstoelyoga oefeningen. 

Yoga is zeker nu een effectieve manier om aan je kracht, flexibiliteit en balans te werken. De oefeningen dragen bij aan zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Je spieren kunnen even helemaal ontspannen en dat maakt ook dat je hoofd weer helemaal leeg is. 

Spanning in je nek
Nina van WheelPower legt in deze Engelstalige video uit hoe rolstoelyoga werkt. Het enige wat je nodig hebt is een rustige plek waar je even tijd voor jezelf kunt hebben zonder afleiding. In deze aflevering start ze met oefeningen waar de mobiliteit van de nek centraal staan. Het komt namelijk vaak voor dat je daar spanning voelt doordat je een bepaalde disbalans compenseert. “Je hebt misschien de neiging om je nek te ver naar voren te laten komen. Dat zet weer spanning op je nekspieren en uiteindelijk ook op je ruggenwervel. Let daarom goed op dat je oren niet voorbij je schouders komen”, legt Nina uit. 

Doe mee!
Dus zoek maar een rustig plekje in huis op en laat je even meevoeren door de ontspannende oefeningen die Nina voor je heeft:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: