Direct door naar content
Bo Kramer doet workout met rugtas en blikken afbeelding nieuwsbericht

Bo Kramer doet workout met rugtas en blikken

06 mei 2020

Oefeningen met een eettafel, een rugtas met boeken en groenteblikken? Ja dat kan echt! Rolstoelbasketbalster Bo Kramer laat het in een video zien. Doe met haar creatieve oefeningen mee en blijf ook lekker fit!

Bo Kramer heeft vroeger aan voetbal en volleybal gedaan. Toen ze op een gegeven moment niet meer ‘staand’ kon sporten ontdekte ze dat rolstoelbasketbal voor haar perfect was. Haar workout is hier ook op aangepast, legt ze uit. “Ik gebruik mijn benen niet, dus de focus ligt vooral op je armen, je schouders en je romp.”

Volle boekentas
In haar workout gebruikt alles wat ze in haar huis voor handen heeft. Zo gebruikt ze een handdoek voor een variatie op opdrukken, daarna de eettafel voor een omgekeerde push-up en als derde een rugtas of plastic tas vol zware boeken als gewicht voor je armen. 

Blikken stapelen
Ze eindigt met misschien wel de leukste: oefeningen met groenteblikken, wat we nu allemaal wel in huis hebben. Die blikken stapelt ze op om daar vervolgens haar benen langzaam van links naar rechts over te bewegen. Ook voor de laatste oefening gebruikt ze de blikken. Je mag namelijk in plankhouding (ook op je knieën) de stapeltjes van links naar rechts verplaatsen. 

Kijk hieronder naar de video van Bo Kramer. Zij daagt jou uit om deze set vier keer te doen. Succes!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: